Rogue Trader Starship Record Sheet

Közeledik a GenCon, mindenki egyre inkább dörzsöli a tenyerét, hiszen sok várva-várt játék kerül végre teljes pompájában a nagyközönség színe elé. Az egyik ilyen játék a Warhammer 40.000 rpg második darabja, a Rogue Trader. A hideg űr végtelenjében száguldó űrhajók karakterlapját tette most közzé a Fantasy Flight Games, hiszen ebben a játékban, az űrhajó ugyanolyan szerves része és aktív szereplője a történeteknek, mint bármelyik más “hús-vér” karakter. Az egy oldalas, egyszerűen áttekinthető lap két méretben tölthető le. Később, valószínűleg elérhető lesz belőle kitölthető pdf verzió is.

RT Űrhajó lap (0,3 MB, pdf)

RT Űrhajó lap (3,3 MB, pdf)

A megjelenés előtt, idéznék egy régebbi bejegyzésből, mivel ennél aktuálisabb már nem lehet a dolog, valamint könnyen meglehet, hogy esetleg valaki lemaradt róla. A cikk témája az alapkönyvből kimaradó dolgok voltak:

Az első a járművek kezelése, ami jelen esetben nem tudom mennyire fájó (gondolom ebbe nem értik bele az űrhajókat), a második későbbre maradó dolgot szerintem többen fogják várni (aztán persze lehet, hogy tévedek), ez pedig a Ship Role. Ez alatt a karrierek (akárcsak a Dark Heresy-ben) mellett lévő, a hajó egyes tisztségeit betöltő szerepek állnak. A szerep önmagával felelősséggel is jár, de természetesn ingame mechanizmusok is tartoznak hozzájuk. Mindegyikük képes egy Extended Action keretében egy-egy roppant hasznos dologra. Például a Hajóorvos képes csökkenteni a hajó legénységét ért sérüléseket, az űrhajó papja meggyőzéssel/megfélemlítéssel képes bónuszokat adni egyes dobásokra, a Lord-Captain pedig akár a hangosbeszélőn keresztül is képes használni egyes szociális képességeit.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s