GenCon 2009: Warhammer Fantasy Roleplay 3. kiadás

Warhammer Fantasy Roleplay 3. kiadás (FFG)

Sokak legnagyobb megdöbbenésére, az FFG-től származó pletykák igaznak bizonyultak és az idei GenCon első “áldozata” a Warhammer Fantasy Roleplay lett.  A mindenki által nagy figyelemmel kísért és sok spekulációt szülő Ratcatcher’s Tale a negyedik történet után a végéhez ért, és egy linket kapott, ami az immár megújult WHFRP oldalra mutat.

A legendás játék harmadik kiadása hatalmasat szakít az elődök eddigi remekül működő hagyományaival. A “szimpla” alapkönyv helyett mostantól dobozban jelenik meg a játék, közel 100 dolláros áron. A készlet tartalmaz mindent, amire a játékosnak és a mesélőnek szüksége lehet:  4 könyv (alapvető szabályok; mágia; papok, vallás; mesélők könyve), több mint 30 egyedi kocka, parti lap, több mint 300 képesség és képzettség kártya. Szerencsére maradtak karrierek (szám szerint 40), de hogy a harmadik kiadásban hogyan működnek, azt sajnos még nem tudni. A rövid leírások alapján a játék hangulata is megváltozik. Dicsőséget és kalandokat  kereső hősök, mint Warhammer szereplők? Ráadásul már van ideális parti méret (3 fő) is?

Az első kommentek túlnyomó részt csalódott és szomorú rajongókat mutatnak, sokan egyenes párhuzamot vonnak a D&D4. kiadásával. Tény, hogy a sok kocka, kártya, ideális parti méret és az egyéb dolgok elég idegennek hatnak a Warhammer eddigi szisztémája mellett, ennek ellenére mégis vannak olyanok, akik lelkesedve (reménykedve?) néznek a teljesen új köntösbe öltözött játékra.

WHFRP3


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s