Ice Age 3 – Dawn of the dinosaurs

scrat

A folytatások nem feltétlen jelentik azt, hogy nincsenek új ötletek. Bármi újrahasznosítása mögött ott van az, hogy ami sikeres, azt meg kell lovagolni és ez nem egyenlő az ötlettelenséggel. Így van ez a Jégkorszakkal is. Elérkezett a harmadik felvonás ideje, újra beköszön Sid, Diego, Manny és a többiek. Motkányról nem is beszélve. Vele sokat veszítene értékéből, viccességéből az egész sorozat. Egyesek szerint kár, hogy ő adja el inkább a filmet, mint minden egyéb. Hiába a csorda, hiába a sok-sok vicc és az újabbnál újabb karakterek, Motkány marad a “főszereplő”, pedig igazán csak most jutott nagyobb szerephez.

iceage

A sztorit gyorsan össze lehet foglalni, senki sem vár tőle Tolkieni mélységet. A csorda továbbra is éli minden napjait, amikor is Sid talál három dinoszaurusz tojást, amikből hamar előbújnak a fiókák. Dinómama nyomukba ered és a lajhárral együtt hazaviszi őket. A kihaltnak hitt világ nem is annyira kihalt, csak eddig rejtve maradt a szem előtt, ugyanis a hó és jégtakaró alatt terül el az ősi jurassic park.  Ráébred mindenki a barátság mibenlétére és már indulnak is Sidet megmenteni. Akad egy félszemű, félőrült segítőjük Buck személyében, aki talán a lenti élettől buggyant meg. Röviden ennyi.

Ezt fűszerezik humorral és Motkánnyal (igen, ő egy külön humorforrás) ahol csak lehet. Gyűrűk urára emlékeztető képsorok, “b” kategóriás, “piros vagy kék drót” akciójelenetek, jól választott zenék a tébolyult kaland közepette. Amúgy Buck, a menyét csak engem emlékeztet a Metal Gear Saga kulcsszereplőjére, Naked Snake-re? A készítők biztosan sokat játszottak a Snake eater-el és merítettek ötletet a dzsungeles akcióhoz. Nekem rögtön belopta magát a szívembe a féleszű, félszemű harci-menyét! Remélem valahogy visszatér a majdani negyedik részben is.

“Na és miért hívják ezt a halál hasadékának?
Felmerült az a név is, hogy Nagy büdös rés, de azt mindenki megmosolyogta!”

És hogy összességében milyen lett a harmadik rész? Sok újat nem hozott, de nem is vesztett eddigi értékéből. Vicces, kellemes szórakozás, ami teljes egészében megéri a mozijegy árát. Amíg ezen a színvonalon tudják prezentálni az újabb és újabb jégkorszaki kalandokat, addig vevő vagyok rá, mint ahogy még nagyon sokan rajtam kívül. Bevétel a magasságokban, anno megtalálták a receptet a sikerhez. Ha pontozni kéne, akkor egy erős nyolcast szórnék rá hezitálás nélkül.

ice3


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s