The Fast and The Furious: Fifth Gear

tfatf2

Vannak filmek, amik viszonylagos gyengeségük ellenére is belopják magukat a néző szívébe. Ez leggyakrabban akkor történik, amikor a néző számára kedves témát dolgoz fel a film. Esetemben ez az autókat jelenti. Rob Cohen 2001-es filmje (The Fast And The Furious) nem várt sikert hozott (és segített a “tuning mizéria” elterjesztésében), így törvényszerű volt a folytatás. A rendezői székbe John Singleton ült át (2Fast 2Furious), de nagy változások nem történtek: elnagyolt, egyszerű történet de az autós fanoknak még mindig kellemes csomagolás.

Számomra a nagy törés a Tokyo Drift nevű szörnyűséggel jött el, amit Justin Lin követett el. Ennek már képtelen volt az ember elnézni a hülyeségeit és a teljesen képtelen dolgokat. Ordított róla sok helyen a gagyiság, számomra egyszer is fájdalmas nézés volt. Amikor felröppent a negyedik rész híre (Fast And Furious), nagyon kíváncsi voltam, hogy kit bíznak meg a rendezéssel. Justin Lin maradt és ez sajnos garantálta az előző rész színvonalát. Hála annak, hogy a Diesel – Walker páros megint együtt szerepelt, felidézhettek pár emlékezetes pillanatot az első részből, de ezeken kívül felejtős a film… akárcsak a Tokyo Drift. Természetesen a kasszáknál aratott, de ez már más kérdés.

A negyedik rész bemutatása után már indultak is a szóbeszédek a következő részről, de a neten található infók szerint már sokkal többről van szó, mint egyszerű pletyka. Vin Diesel és Paul Walker ismét egy filmben? Eddig nagyon jó. Már csak a rendezői székből kéne kiborítani Mr. Lint… mondhatni vissza kettőt (2Fast 2Furious) vagy hármat (The Fast And The Furious) és padlógáz!


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s