Legend of the Five Rings – Madarak, majmok, sárkányok…

Legend of the Five RingsA május óta tartó “rpg pause” után, szombaton sikerült összehozni egy Legend of the Five Rings játékot. A kora estétől, hajnali négyig tartó szeánszra  végül négy játékost sikerült szereznem, ami nagyszerű számnak mondható nálunk. Rajtuk kívül még ketten lettek megkérdezve, de sajnos eljönni most nem tudtak.

Az este picit döcögősen indult, mivel legalább másfél óra ment el Rokugan történelmének és pár fontosabb eseményének felvázolásával és a közben felbukkanó fogalmak és miértek elmesélésével – szerencsére érdeklődő volt a hallgatóság, így nem volt elpocsékolt idő.

Mivel a karakteralkotásra rengeteg idő ment volna el, így mindenki előre készített karaktert kapott (igen tudom, hogy ez mennyire gusztustalan…), de a csapat feléről tudtam, hogy mivel szeretne jönni, a másik két játékost pedig ismerem már érzésem szerint annyira, hogy ne nyúljak mellé a karakterválasztás során – nem is történt malőr, mindenki elégedett volt, de valószínűleg apróbb változások lesznek pár helyen. A csapat jelenleg a következő tagokból áll:

Daidoji Shiroyama (Daidoji Yojimbo, Saya yojimbo-ja)

Kakita Ono (Kakita Bushi)

Shiba Saya (Kakita Artisan, Mesemondó)

Toku Kenjiro (Toku Bushi)

Togashi Akimoto (Ise Zumi) és Mirumoto Riku (Mirumoto Bushi) sajnos nem volt jelen.

Legnagyobb örömömre, a megjelentek közül mindenkinek tetszett a játék, még ha kezdetben döcögős is volt egy-két játékosnak a rendszer, pár dobás után már minden ment mint a karikacsapás. A már említett apróbb változtatások valószínűleg a következő játék előtt megtörténnek (arról valószínűleg már konkrétabb beszámoló készül), sőt esély van akár teljes karakter cserére is Ono-san személyében.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s