Zenebutik (U.K. kiadás)

violinkey

Első nótánk az Elbow nevű formációtól érkezik. Maga a Grounds for Divorce is már több mint másfél éves, de nem hiszem, hogy olyan sokan ismernék, biztos vagyok benne, hogy újdonságként fog hatni. 1990 óta zenélnek, 4 stúdióalbumuk jelent már meg és az énekes olyan torokkal bír, amely bármely bárnak az egekbe emelné a forgalmát.

A brit fenegyerekektől, az Oasistól is hallgassunk meg egy számot. Igazából szerintem nem fenegyerekek, csak szimplán bunkók. Beképzeltek, pökhendiek, ennek ellenére hibátlan zenét játszottak valamikor. Az utolsó albumuk viszont szerintem labdába sem rúg egyik régebbi korongjuk mellett sem.

Warsaw! Mond ez valakinek valamit zenei téren? Ugye hogy nem. És ha azt mondom Joy Division? Talán erre már többen felkapják a fejüket. Az 1976-ban alakult, majd átnevezett banda sajnos sokáig nem koptatta a színpadokat. Énekesük, Ian Curtis depressziós és epilepsziás volt,  élete nem úgy alakult, ahogy azt szerette volna, öngyilkosságot követett el 1980-ban. Abban az évben, amikor megjelent második albumuk – Closer – rajta legnagyobb sikerükkel, a Love Will Tear Us Apart-al:


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s