Legend of the Five Rings – Egy egyszerű kérés

Legend of the Five RingsA múltkori fiaskó után végül úgy tűnik, hogy megvalósul a csapat (ami jelenleg eléggé változó felállású…) és az én nagy álmom is: rendszeres, heti játék, fix helyen. Reményeink szerint, mostantól minden hétfőn összeülünk az új helyen, amit a csapat Skorpiója (ki más…?) szerzett nekünk. Annak ellenére, hogy egy söröző félreeső zugában van, csendes és füstmentes (a helyiségben tilos a dohányzás), vannak székek, asztalok és egy jókora kanapé is, vagyis minden, ami a játékhoz szükséges. A hétfőn lezajlott játékon három játékos volt jelen, közülük kettőnek ez volt az első találkozása a szerepjátékkal, de szerencsére élvezték a dolgot és rábólintottak a következő játékra is, ami jövő hétfőn esedékes.

A konkrét események rövid leírása előtt pár szót szólnék a karakterekről. A csapat elég vegyes felállású a Daru-Oroszlán-Skorpió triót elnézve, de szerencsére az összemesélés gond nélkül zajlott.

Bayushi Aki (Bayushi bushi): megfontolt szamuráj, aki ennek ellenére nem fél elébe menni a dolgoknak. A figyelmét kevés dolog kerüli el, nem is marad ki semmiből, ami számára fontos lehet…vagy a Skorpióknak.

Daidoji Yuki (Kakita bushi): a szép külső csendes de elég forrófejű lányt takar, aki sokszor furcsa hidegséggel szemléli a dolgokat. Több mint nagyszerű kardvívó képességeit még nem tette próbára az eddigi rövid út alatt…

Kitsu Chikao (Kitsu shugenja): az Oroszlán shugenja kellemes társaságnak bizonyult eddig. Az utazás egyes részeit éjszakánként papírra veti, ha kell zenével szórakoztatja kisebb-nagyobb sikerrel társait, reggel pedig imáival próbálja könnyebbé tenni az utat.

***

Mindhárom szamurájt a klánja küldte egy Főnix földeken lévő könyvtár segítségére. A könyvtárat vezető szerzetes, Rei Li érkezásük után el is mondta, hogy miben kérte a klánok segítségét. A könyvtár “megalapozása” érdekében több Főnix könyvtár is felajánlott számos tekerecset, melyek kevésbé ismert rokugani hősök regéit tartalmazza – van, aki már nincs az élők sorában, de többségük még életben van. Sajnos a nemrég lezajlott heves esőzések miatt jó pár megsemmisült ezekből a tekercsekből. Szerencsére a saját történetét tartalmazó tekercsből mindegyik hős kapott egy-egy másolatot, így nem veszett el minden feljegyzés. A kérése “mindössze” annyi, hogy a karakterek hozzák el a könyvtárba a jogos tulajdonosoknál pihenő tekercseket, hogy lemásolhassák őket – esetleg a karakterek is megpróbálhatják a másolást. Néhánynak tudja a pontos helyét (a tulaj tiszteletben állló szamuráj), de jó párról szinte semmi hír (a hős ronin volt, esetleg a tulajjal együtt eltűnt…). A feladat így Rokugan több részébe is elszólítja őket, bejárva esetlegesen a Sárkányok hegyeitől kezdve, Ryoko Owari kavargó városán keresztül a Sáskák szigeteikig. Természetesen ez jó pár játékülést és kalandos utazást jelent…

***

A csapat (miután a megfelelő módon bemutatkoztak és megismerkedtek) hamarosan útra is kelt. Hogy hogyan is zajlott az első sztori (ami egyébiránt, nem saját agyszülemény), arról a következő alkalom után írok, mivel nem sikerült teljesen befejezni.


Egy gondolat “Legend of the Five Rings – Egy egyszerű kérés” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s