Legend of the Five Rings – 20 koku

Legend of the Five Rings

(Megjegyzés: jelenleg a sok átírás miatt még mondhatni béta stádiumban van. Az esetleges elírások és egyéb hibák javítva lesznek.)

***

Folytatódott a hősök tekercseinek keresése, melyben a három tagú csapat két új segítőt talált. Shiba Saya és Togashi Akimoto is Rei Li és a könyvtár segítségére érkezett, valamint csatlakozott a már úton lévő szamurájhoz.

Shiba Saya (Kakita festőművész és mesemondó): a fiatal Főnix lány remekül ötvözi a két klán erényeit: csendes, szerény és udvarias mint egy Főnix, és a Kakita művészeti iskola nevére sem fog szégyent hozni tudásával.

Togashi Akimoto (Ise Zumi): minden kétséget kizáróan a Sárkány szerzetes a legcsendesebb és legnyugodtabb. Sok időt tölt elmélyült meditálással, de természetesen kiveszi a részét a csapat megsegítésében – a városba érkezésig, afféle “testőrként” utazott Saya mellett.

***

A trió (Yuki, Aki, Chikao) elindult az első tekercs felé,ami Doji Takego tulajdona. A Daru a közeli városban,  Hanami Mura-ban lakik. Az út második éjszakáján furcsa hangra lettek figyelmesek, de érdekes módon csak Akit érdekelte a dolog. Az úttól nem messze meg is találta a hang forrását: egy ubume (olyan nő szelleme, aki a szülésbe halt bele) sírt a gyermeke, Keisuke után. Miután a Skorpió óvatos közeledését nem vette támadásnak sikerült beszélniük egymással. A nő elmondta, hogy egykoron jónevű geisha volt, de a pártfogoltja (egy bátor szamuráj, akitől a gyermek is született) odaveszett egy csatában így hirtelen mindenét elveszítette. Több hónapnyi nehéz élet után, végül itt az út szélén adott életet a fiának, de a szülésbe belehalt. Mivel képtelen volt elhagyni a helyet, a fiút egy férfira bízta. Sajnos csak később derült ki, hogy az illető nem más volt, mint Kurushii, egy rossz hírű, fiatal ronin…

Aki végül megigérte, hogy elhozza a fiút az anyjához, hogy beszélhessenek először és utoljára. Másnap beértek Hanami Mura-ba, ahol szállást szereztek, felfrissültek, majd szétszóródva különböző dolgok után indultak. Yuki egyenesen Doji Takego házához tartott, de sajnos nem sikerült bejutnia; Chikao és Aki pedig a piacot járta. Mikor megtudták, hogy Yukitól, hogy a Daru jelenleg nem elérhető, Kurushii felöl kezdtek érdeklődni. Ez végül Hanami Mura városőrségének parancsnokához vezette őket, aki mesélt nekik a roninról: több közeli faluban is fel szokott bukkanni. Nagy bajkeverőnek tartják, de az apróbb falvak nem sokat tehetnek ellene.

Másnap sikerült bejutniuk a Takego-hoz (számos emberen kellett “átverekedniük” magukat; sok meghajlás, bemutatkozás és “miért jöttünk” dolog), míg végül a férfi fogadta őket. Kellemesen elbeszélgettek és örömmel a rendelkezésükre bocsájtotta a történetét tartalmazó tekercseket. Amíg ezeket Chikao magához vette és másolni kezdte, Yuki és Aki a közeli falvakba lovagolt, hogy a roninról érdeklődjenek. Chikao másolása remekül zajlott, akárcsak a ronin keresése. Már az első faluban összefutottak vele (out: igen, eléggé szorított már az idő, és nem akartam nagyon a levegőben lógatni a sztorit). A Daru és a Skorpió is az udvarias és békés megoldást szorgalmazták, de a ronin viselkedése végül párbajba (első vágásig) torkolt, amit végül Aki nyert meg. A ronin sérülése teljesen minimális volt (out: összesen 4 pont). A ronin így beleegyezett, hogy a fiú találkozzon az anyjával, de semmi többet. (Out: itt lett vége a múlt heti játéknak)

Nagyjából ilyen tájban érkezett meg a városba Saya és Akimoto is, akik egyenesen a Daruhoz tartottak. Ők is bejutottak, ahol elmondta nekik, hogy a tekercseket már másolja egy Kitsu shugenja. A Főnix és a Sárkány távozott, majd felkeresték az Oroszlánt a szállásán. Chikao elmondta, hogy nagyjából végzett a másolással, de a jó segítség mindig jól jön. Ezzel egy időben Saya felajánlotta, hogy segítenek a többi tekercs felkeresésében. Miután Yuki és Aki is visszaérkezett, és mindannyian bemutatkoztak nyugovóra is tértek.

A következő nap Yuki és Aki találkozott a roninnal (miközben , majd elindultak arra a helyre, ahol az ubume-vel találkoztak. Keisuke 15-16 éves forma fiúvá cseperedett, akin meglátszik a “ronin életmód”. Erős, de csapzott, ruhája és modora sem teljesen olyan, mint ami egy bátor szamuráj fiához illene… de ő erről semmit sem tudott eddig. A fiú beszélt édesanyjával és elléggé megrázta a dolog. Szinte azonnal tartani kezdte a távolságot “apjától”, aki végül dühében megütötte. Hideg mivolta ellenére Yuki vette védelmébe a fiút. A Kakita penge megvillant a kezében, de Kurushii nagy meglepetésünkre könnyedén elbánt vele (out: pokoli rossz dobások Yuki részéről és borzasztó sebzés Kurushii oldaláról, Yuki csak a Void pontjainak köszönheti az életét). A Daru vérben ázva zuhant el, de a villámgyors harc során ő is megsebesítette a ronint, aki féktelen dühében a Skorpiót is megtámadta, de a Bayushi ellen semmi esélye nem volt. Másodpercekkel később Aki megadta neki a kegyelemdöfést. Miután ellátta (amennyire tőle telt) Yuki sebeit, azonnal visszalovagolt vele a városba, ahol Chikao gondjaira bízta (out: hála a varázslat során megkockáztatott Raise-nek és a szép dobásoknak, Yuki teljesen fel is épült. Egyedül az önérzetén esett jókora csorba…). A fiúval kapcsolatban több dolog is felmerült, de végül meghagyták neki a szabad döntés jogát. Jön velük, vagy marad. Ő végül a maradás mellett döntött és múltja ellenére, de apja emlékének hála megpróbál majd elhelyezkedni a városban. Talán az eddigi céltalan élete helyett ő is a város egyik őre lesz? Ki tudja…

***

Miután Chikao visszaszolgáltatta a tulajdonosnak a tekercset, a csapat tovább indult. Egyedül Saya maradt Hanami Mura-ban, mivel egy rangos szamuráj portrét kért tőle (out: Saya játékosának sajnos haza kellett menni, így őt kimeséltem). A többiek útra keltek a következő város felé, ahol elviekben a következő szamuráj is él. Az út második napján egy furcsa, ronin shugenja, Kintaro kért engedélyt, hogy a kis csapattal ebédelhessen. Ami még ennél is furcsább volt, az a kérdés, amit Chikao-nak tett fel: arról érdeklődött, hogy lemásolhatja-e a shugenja varázstekercseit; fizet is érte természetesen. Chikao nagylelkű és szerény volt: átadta másolásra mindegyik tekercset, és egy fillért sem kért értük. Miután Kintaro végzett, hatalmas hajlongások és köszönetek tömkelege után végül tovább haladt.

Nem sokkal ezután érkezett egy fiatal heimin fiú, aki Akimoto-nak hozott egy üzenetet. A papírra firkált pár sor azt közölte, hogy ha nem hoz 20 kokut az innen nem messze lévő tóparti épülethez, akkor a “Főnix lány meghal”. Gyors fejtörés után Chikao körbeszaglászta az épületet (a heimin fiú mondta meg, hogy hol van), de végül őt is elfogták az épület előtt. Odabent öt martalóc és egy megkötözött, Miya mont viselő férfi várta… Saya sehol. Akimoto és Yuki elölről, Aki pedig hátulról közelítette meg az épületet. Aki a falon rést vágva behatolt és végzett az egyik rablóval, kiszabadított az Oroszlánt és a Miya-t, majd hatalmas zűrzavart csinált. Akimoto és Yuki ekkor intézett “rohamot”. A négy rosszfiúnak esélye sem volt a három képzett támadó ellen. Rövid és véres harc volt. A Miya végül elmondta, hogy a városban látta a kis csapatot, de semmit sem tudott róluk. Egyedül annyit, hogy amikor elhagyták Hanami Mura-t, akkor a Főnix lány már nem volt velük. Miután ő is elindult, a haramiák fogságába került, de a zsákmányuk nem volt olyan busás, mint amilyenre számítottak. Így végső elkeseredésében kitalálta, hogy esetleg a karakterek “segíthetnek” neki. Elküldette a levelet, és reménykedett, hogy a négyes segít rajta valahogy. Természetesen háláját fejezte ki a megmentőinek és esetleges szolgálatait is felajánlotta, ha esetleg szükség lesz a segítség viszonzására.

***

Eddig jutottunk a legutóbbi alkalommal. Szerencsére belefértünk az “idő limitbe” mivel pont éjfélre sikerült befejezni és össze is pakolni. Jövő hétfőn valószínűleg picit “bekeményítek” ami a nehézségeket illeti – remélhetőleg nem fogom megbánni. Addig is a Hatalmak vigyázzanak mindenkire.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s