Legend of the Five Rings – Egy halott hős a tó tükrében

Szombaton ismét a szamurájoké volt a főszerep – meg az improvizációé, mivel semmi normálisat nem tudtam kitalálni; szerencsére régi ötletekből gyúrtam végül valamit.

A csapat ismét vegyesre sikeredett, mivel szombaton tartottuk a játékot (hétfőn picit betegeskedtem a keddemet meg inkább nem említeném…). Daidoji Shiroyama, Kakita Ono, Shiba Saya, Toku Kenjiro, Kitsu Chikao és Togashi Akimoto volt jelen – Daidoji Yuki és Bayushi Aki sajnos most kimaradt.

A szamurájok útja nyugatra, Oroszlán földekre hívta őket, hogy találkozzanak Matsu Sukumival és elkérjék a nála lévő tekercset. A jó pár napos út elég eseménytelenül telt, mindössze az Oroszlán határon álltak meg egy rövid időre az utazási papírok ellenőrzése miatt. Chikao udvariasan “intézkedett”, majd gond nélkül tovább is haladtak, hiszen a papírjaikkal minden rendben volt. Pár napja tartózkodtak az Oroszlánok földjén (és alig egy napra a Matsu lakhelyétől), amikor egy erdőn áthaladva csatazajra lettek figyelmesek. Kenjiro és Shiroyama a hang irányába indult, ahol egy naga férfit láttak meg, amint kétségbeesett harcot vív pár goblinnal és láthatóan nagyon óvott egy tekercstartót. A szamurájok pillanatok alatt megmentették a bajba jutott naga-t, de a harc végére a furcsa teremtmény eszméletét vesztette. Chikao egy gyógyító varázslatot mondott el, amitől a naga magához tért… a shugenja tekercséről pedig eltűnt a varázslat! A gondok itt még nem értek véget, mivel nem tudták megértetni magukat a naga-val. Végül előkerültek Saya papírjai és megpróbáltak rajzokkal kommunikálni. Végül (nagy nehezen) kiderítették, hogy a naga Kyuden Isawa-ból tartott a fővárosba, Toshi Ranbo-ba. Mivel járni képtelen volt, a gyógyítása pedig lehetetlen, így Shiroyama és Akimoto készített a számára egy hordágyat, amit két ló (Shiroyama és Akimoto lovai)  húzott. Egy kínkeservesen lassú nap után végül beértek egy faluba, ami annak a palotának a lábánál terült el, ahol Sukumi is lakik. Azonnal bebocsájtást és segítséget kértek a palotába, amit meg is kaptak. A naga-t kezelésbe vették a gyógyítók, míg az utazók szállást kaptak. Amíg Saya a naga felöl érdeklődött, addig Chikao megpróbált a kyuden egyik idős shugenjájával választ kapni arra, hogy miért is tűnt el a varázslat. Ezalatt többeknek feltűnt, hogy az Oroszlánok elég gyanakvóak velük szemben. Végül Ono tette fel a kérdést egy fiatal Akodo-nak. Az Oroszlán nem kertelt: mostanában nem egy ember (leginkább nők) tűnt el a palotából és a faluból egyaránt. Néhányan arról suttogtak, hogy a naga lehet a felelős. A pletykának akár van alapja akár nem, a fürkésző tekintetek elég kellemetlenül érintették a vendégeket.

Chikao megkereste Matsu Sukumit, a szamuráj pedig örömmel fogadta… bár látszólag betegeskedett és első hallásra a tekercs mibenlétére is csak furcsán nézett. Végül megbeszélték, hogy holnap megkapja Chikao a tekercseket. A finom vacsora után mindenki lepihent – ezúttal Ono nem “üldözte” Saya-t -, reggel pedig erejük teljében ébredtek. Chikao egy tolmács segítségével beszélt a naga-val, majd megosztotta élményeit Saya-val.

A délután furcsán indult. Chikao semmit sem kapott a megígért tekercsekből, Ono és Kenjiro a faluba látogatott ki, míg Saya-t az elég rossz bőrben lévő Sukumi hívta el egy rövid lovaglásra, hátha talál valami szép, megfestendő dolgot a közelben. Elmondása szerint van egy szép tavacska a palotától nem messze. Amíg Sukumi és Saya a tavacskát és az azt körülvevő erdőt csodálta, addig Ono és Kenjiro a faluban egy őrült paraszttal került összetűzésbe. Ono fegyelmezési próbálkozása roppant kínos véget ért: megpróbálta előrántani a kardját, de keze lecsúszott a markolatról! Kenjiro ezt “kihasználva” kardja hüvelyével megütötte a parasztot, de a férfi erre még inkább haragra gerjedt. A második próbálkozás sikerült: Ono előrántotta a kardját és csúnyán megsebesítette a férfit, míg Kenjiro még mindig csak a hüvelyt használva, eltörte a megvadult paraszt nyakát. A férfi lakásába(?) behatolva számos holttestet találtak… vagyis először annak vélték őket. Aztán jöttek csak rá, hogy némelyik holttest csupán az illető bőre, vagy éppen a test, de bőr nélkül…

Innentől nagy versenyfutás kezdődött az idővel. Ono és Kenjiro visszalovagolt a kyudenbe és riadóztattak, hogy valószínűleg egy bog hag felelős az eltűnt emberek ügyében – a Lore skillek nem véletlenül vannak. Outban itt már mindenkinek lekoppant (majd érthető módon inben is), hogy Sukumi nem beteg, hanem a bőre vált nagyon öreggé és új “ruhát” keres. Ono a kyuden őreitől megtudta, hogy hova ment Saya és azonnal lóra pattant. Eközben “Sukumi” megpróbálta a tóba fojtani Saya-t, de a Főnix egy hihetetlen szerencsés dobással hasba szúrta, aki ezek után változtatott a taktikán és vadul marcangolni kezdte a Főnixet. A csupa vér Saya végül kikecmergett a tóból, pont akkor, amikor megérkezett a Daru és egyetlen vágással végzett a már sebesült bog haggel.

Ekkor lent pontosan éjfél, így össze is pakolt a csapat. Ono visszaszolgáltatta az elesett Matsu kardjait, Chikao ajándék tekercseket kapott (köztük egy új, gyógyító varázslatot tartalmazót, amit gyorsan használt is a sebesült Főnixen… majd a mágikus jelek ismét eltűntek…), valamint Sukumi szolgái előkeresték a halott gazdájuk hőstetteit tartalmazó írásokat. A naga is rendbe jött és köszönetet mondott a szamurájoknak, valamint az Oroszlánoknak is.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s