Legend of the Five Rings – Zárt ajtók mögött

Watashi no namae wa Usagi Saburo.

Elnézést a kezdésért de nem tudtam kihagyni. Egész estét játékban játékosként már évek óta nem volt részem, így érthető az örömöm. A mesélő szerepét ezúttal Kakita Ono “tulajdonosa” vállalta, akinek ez volt az első mesélése a Legend of the Five Rings világán, de érzésem szerint nagyszerűen sikerült, nagyon jól éreztem magam! Domo arigato CsTom-sama.

***

Ezek után akkor rátérnék a lényegi játékra, ami hajnali 1-ig tartott és mondhatni rekord mennyiségű játékos vett részt. Kitsu Chikao, Daidoji Shiroyama, Bayushi Aki, Daidoji  Yuki, Kakita Ono (másik player vitte, de ő sajnos elég hamar elment), Shiba Saya, Togashi Akimoto (ő is idő előtt távozott), Usagi Saburo. Toku Kenjiro igazoltan hiányzott.

Usagi Saburo klánja kérésére kereste Hakamo Yamada-t, míg a “kis csapat” a tekercsek kutatása ügyében. A véletlen folytán (igen, muhaha, de a szerepjáték ilyen…) közös teaházban kötöttek ki és Aki meghallotta, hogy Saburo is Yamada-t keresi. A Nyúl szamuráj másnap tovább is indult, a  társaság pedig “követte” őt. (A többiek nem tudták, hogy Saburo információt kapott arról, hogy Yamada pontos hollétét nem tudják, azonban elirányították egy bizonyos Taichi Yoshihoz, aki valószínűleg tudni fogja.) Útjuk eseménytelenül telt, majd kiégett földekre értek, ahol a parasztok próbálták menteni a menthetőt, de teljesen sikertelenül. Végül egy faluba értek, ahol mindenki idegesnek látszott. Megkapták a megfelelő tiszteletet (szállást, ételt is italt biztosítottak nekik), de furcsa érzésük volt. Ezen kívül sajnos a falu vezetője nem tartózkodott a faluban, így várniuk kellett másnapig. A (közös) szálláshelyen végül Shiroyama tette meg az első lépést és sétált Saburo asztalához. Rövid beszélgetés után a Nyúl szamuráj átült a többiekhez és pár perces tanakodás után arra jutottak, hogy ugyanazt az embert keresik, de más célból. A segítség viszont mindig jól jön, így közösen folytatták a keresést. Másnap megérkezett a falu vezetője, aki fogadta őket és kétségbeesetten közölte, hogy hiába küld adóbehajtókat a daimyo, ők nem tudnak most adót fizetni mert természeti csapások jönnek egymás után. Miután elmondták neki, hogy nem adóbehajtók, hanem Taichi Yoshit keresik, elkomorodott. Sok falusi szerint ő a felelős a természeti csapások miatt – Yoshi ugyanis shugenja. Ekkor odakint hatalmas lármával a falu haladt végig a poros “főutcán” valószínűleg egyenesen Yoshi háza felé. A vezető szóval próbálta megállítani őket, míg a többeik igyekeztek eléjük kerülni. Végül ismét Shiroyama “oldotta meg” a dolgot: az egyik akadékoskodót egyszerűen levágta, mire a tömeg fejvesztve szétszéledt. Mire Yoshi házához értek, az furcsa módon már lángokban állt. Shiroyama berontott és kisegítette a bent meditáló shugenját, aki végül (könnyedén…) eloltotta a tüzet. Furcsa…

Yoshi közölte velük, hogy elviszi őket Yamada-hoz, de legfeljebb ketten jöhetnek, a többieknek itt kell maradni. A választás végül Chikao-ra és Saburo-ra esett. Ők vágtak neki Yoshival az útnak, aki egy három szintes toronyhoz vezette őket, ami egy erdőben állt, de Yamada helyett csak dulakodást és vérnyomokat találtak. Yoshi üzent a szél kamival a faluban maradt szamurájoknak… majd nyomtalanul eltűnt. Mivel Chikao és Saburo nem lehetett biztos benne, hogy társaik megkapták az üzenetet, a toronyban éjszakáztak. Saburo viszont képtelen volt aludni. Nyugtalan volt és nem jött álom a szemére, ami másnap keményen meg is bosszulta magát.

Reggel megérkezett a csapat többi tagja, vagyis Yoshi tényleg elküldte az üzenetet, bárhova is tűnt azóta. Chikao egy kami segítségét kérve megtudta, hogy Yamada valószínűleg még életben volt amikor innen elvitték, valamint egy megközelítő irányt is kapott, így arra indultak tovább. Rövid lovaglás után egy jókora házba “botlottak”. Hosszas tanakodás után végül a csapat két részre szakadt. Az egyik csapat (Saya, Akimoto, Shiroyama és Saburo) az egyenes megoldást választva egyszerűen az ajtóhoz sétáltak, míg Aki, Yuki és Chikao lesben belopakodtak(!!!). Meglehetősen furcsa megoldás három szamurájtól. A behatolás gond nélkül zajlott (piha…), de Aki szembe találkozott egy alkalommal egy pislogó szoborral az épület tetején. Végül a Saya féle kvartett sikeresen és békésen bejutott. A házigazda barátságos szavait kihallgatva Aki is megbizonyosodott róla, hogy nyugodtan bekopoghatnak így kilopakodtak és ők is beköszöntek.  (out: természetesen a megérdemelt Honor vesztés megtörtént a játék végén.)

Egy pihentető éjszaka után (ahol Saburo is jól aludt) a házigazda lépett eléjük, és kérte a segítségüket: állítása szerint valami szörny lakik a ház alatt lévő barlangokban/pincében. Természetesen a bátor  szamurájok bátran elindultak lefelé, ahol nem várt dolgokat láttak és hallottak: odalent valamiféle  szektás társaságba botlottak (három bloodspeaker?), akik arról beszéltek, hogy a házigazda jól végzi a dolgát, szerzett újabb áldozatokat. Gyors csata robbant ki, amiben a meglepett kultistáknak esélyük sem volt. Yuki, Aki, Siroyama és Saburo pillanatok alatt végeztek velük, majd mostmár sötét gondolatokkal a fejükben folytatták útjukat. Végül egy nagyobb teremben sokkal komolyabb erőkkel találták szembe magukat: három shugenja, két harcos és egy vérrel borított szörnyűség – talán egy oni? Itt már elég komoly csata alakult ki, ahol az oni roppant kemény ellenfélnek bizonyult a három maho használóval karöltve. Mire az oni holtan zuhant össze, addigra Saburo már a földön feküdt, egy hajszállal a haláltól . (out: hiába  volt az övé a csapat legmagasabb TNtbH értéke.)

A harc után Chikao “feláldozta” Saburo megmentése miatt az utolsó gyógyító varázslatot tartalmazó tekercsét – erre majd mindenképpen megoldást kell találnia -, a többiek pedig gyorsan átkutatták a helyet. Legnagyobb meglepetésükre Yamada és két gyerek is előkerült. Egyikük állítólag a ház urának a fia, ami később be is bizonyosodott. Végül – furcsa módon -, békésen zárult a dolog: Chikao közbenjárásával nem került sor vérontásra a ház ura és a szamurájok között, akit a fiával zsaroltak, a fiú visszakerült az apjához, Saburo-t pedig ellátták és lefektették egy szobában. Yamada közölte, hogy a tekercset már elajándékozta, de pontosan megmondta, hogy hova, így könnyű lesz megtalálni.

***

Végül itt fejeztük be, nyitva hagyva jó pár kérdést: Chikao varázslat tekercsei, Yamada elajándékozott tekercse, a szekta esetleges többi tagja, a másik gyermek pontos kiléte is hovatartozása, Yoshi eltűnése és a Nyúl klán kapcsolata Yamada-val.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s