Legend of the Five Rings – Az imposztor

Szakadó hó, 8 óra munka. Ezek elég rossz előjelek voltak a szombati játék előtt. Részben be is jött…

A csapat picit hiányosan és kissé megfogyatkozva üldögélt egy kis utazás után immáron Unikornis földön. Kitsu Chikao, Daidoji Yuki, Bayushi Aki és a Sárkány klán új képviselője Mirumoto Toshiro volt jelen. Kakita Ono, Shiba Saya és Togashi Akimoto időlegesen vagy véglegesen de elhagyták a csapatot, Toku Kenjiro és Daidoji Shiroyama pedig engedélyezett eltávon voltak.

Hatalmas, viharos erejű szél tombolt az este, de a szamurájok gond nélkül haladtak tovább másnap egy Utaku Zanako nevű nőt keresve. Két nap lovaglás után végül megérkeztek a sokuk számára furcsának mondható kyudenbe. Az illem megkövetelte formaságok után találkoztak Utaku Nene-vel, Utaku Zanako unokájával, aki elmesélte, nagyanyja halálát. Természetesen örömmel a szamurájok rendelkezésére bocsájtotta a tetteket leíró tekercseket.

Rövid és eseménytelen nap következett, melynek a végén nagyszerű vacsora várta az utazókat. Nene azonban nem tartott velük. Ezt látva, Chikao csatlakozott hozzá egy csésze teára, ami végül nagyon furcsa irányt vett: az Oroszlán miután méreggel elkábította az Unikornist, megpróbálta megölni! Nene próbált védekezni és visszaütni, de az Oroszlán látszólag túl erősnek bizonyult. A jókora zajra végül Toshiro figyelt fel és egy lendületes mozdulattal kettejük között termett és a lány védelmére kelt. Mindezek ellenére Nene végül megölte az Oroszlánt… puszta kézzel! (out: Jiujutsu 3 [+1k0 az Utaku Rank 1 Technika miatt], Hands of Stone). Ekkor jelent meg Yuki és Aki is de mielőtt még vérfürdőbe fulladt volna az este, Chikao teste átalakult: a szőke férfi helyét egy nála valamivel alacsonyabb, inas testű, fekete hajú férfi vette át. A hirtelen támadt kavarodásban (az egész palota felbolydult) Aki és társai fejében egy kérdés fogalmazódott meg: hol van az igazi Chikao?

A fogadó felé vették az irányt, ahol a legtöbb időt töltötték állva – Nene nem tágított, ő is szeretett volna az ügy végére járni. A megfeszített tempójú utazás után végül nyomokat találtak a fogadó mögött, azok pedig a félholt Kitsu szamurájhoz vezették őket. Miután visszatértek a kyudenbe, ellátták Chikao sebeit, majd felépülése után a tekercseket is le tudta másolni. Mielőtt tovább utaztak volna, Nene is csatlakozott a csapathoz. Az Unikornis klán így óhajtotta kifejezni a küldetés iránti érdeklődésüket.

Dél-kelet felé vették az irányt, ahol az első napok egyikén összefutottak Kintaro-val…

***

Itt fejeztük be. Picit rövid, picit szétszórt, picit komolytalan volt. Nem ez volt eddig a legjobb játék, de megtörténtek az első karaktercserék (Shiba Saya => Utaku Nene, Togashi Akimoto => Mirumoto Toshiro), valamint Kintaro felbukkanásának hála Chikao előtt is felcsillant némi reménysugár(?) a tekercseivel kapcsolatban. De, hogy ki volt az alakváltó gyilkos és miért próbálta megölni az Unikornist, az rejtély marad még…

Bayushi Aki (Bayushi bushi)

Daidoji Shiroyama (Daidoji yojimbo)

Daidoji Yuki (Kakita bushi)

Kitsu Chikao (Kitsu shugenja)

Mirumoto Toshiro (Mirumoto bushi) (Rank 2)

Toku Kenjiro (Toku bushi)

Usagi Saburo (Usagi bushi)

Utaku Nene (Utaku battle maiden)


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s