Legend of the Five Rings – Shichinin no samurai

Vagyis “A hét szamuráj“. Hogy hogyan jön ide Kurosawa-sama legendás filmje? Ismét játékos voltam, a mesélői széket Chikao játékosa vette át, aki egy falusiakat rettegésben tartó rablóbandát mesélt… mi pedig véletlenül pont heten voltunk. Toku Kenjiro, Bayushi Aki, Daidoji Yuki, Mirumoto Toshiro, Utaku Nene, Isawa Shinji, Usagi Saburo.

***

Kakita Ono elhagyta a csapatot, helyette Usagi Saburo társaságában, teljes harci díszben érkezett Isawa Shinji (Rank 2 Isawa shugenja, Fire). A találkozás után hatalmas bemutatkozás vette kezdetét, hiszen Shinji senkit, míg Saburo csak Akit és Yukit ismerte a csapatból. Miután kiderült, hogy egy irányba tartanak mozgolódásra lettek figyelmesek az utcán: több mint egy tucat heimin vonult végig riadt arccal. Miután az egyiket megállította Shinji, megtudta, hogy rablóbanda elöl menekülnek, akik időről-időre kifosztják a falut, a földesúr pedig ezidáig semmit sem tett a banditák megállításának érdekében. Azonnal megfordították őket és felajánlották, hogy segítenek a falunak – ami egyébként mindenképpen útba esett volna az útjuk során.

A faluban riadt és rettegő arcokkal találkoztak, nem tudták mire vélni a hét szamuráj felbukkanását. A falu vezetőjével összehívatták azokat a férfiakat, akik érdemben tudnak segíteni, majd Saburo elmondta nekik, hogy azért jöttek, hogy segítsenek, de ehhez minden segítségre szükség lesz nekik is, hiszen csak heten vannak, a banditák számáról pedig nem tudni semmit. Ezen kívül futárt küldtek a földesúrhoz, hogy tudassák vele a szamurájok itt létét.

Mivel a falu roppant “kellemetlenül” volt védhető (nyugati oldalon alacsony fal vette körül, valamint csak egy hoszú út vezetett rajta keresztül), ezért elég radikális módszerek is bevetésre kerültek: a parasztok minimális “harci képzést” kaptak. Ezzel még mindig csak bottal és kapával hadonászó csapat volt, de az ötven fős létszám azért elrettentő tud lenni. Másnap bukkant fel Toshiro egyik régi ismerőse, Mirumoto Dojiro (out: Sworn Enemy, Toshiro régi klán- és iskolatársa, ma már ronin). Szinte szikrázott a találkozás során a levegő (Toshiro nem mondta el, hogy mire fel az ellenségeskedés az egyszerű kimono-t viselő Dojiro irányából), de végül kiderült, hogy ő is a falu védelmében van itt és most erre az időre félreteszi az ellenségeskedést. A többiek ezt örömmel hallották, de a férfi nem sokkal később nyomtalanul eltűnt, bizalmatlanságot szülve irányába. Talán a banditák kéme?

Végül elkészült a haditerv: a falu elején lévő házakba a parasztok mellé behúzódott pár szamuráj is, Yuki és Shinji kivételével egyszerű ruhákba öltözve. Ez alatt az idősek és a gyerekek biztos helyre lettek költöztetve, a “hadsereg” élén pedig Utaku Nene állt hatalmas lovával az első sorban. Pár nappal később meg is érkezett jó pár bandita egy szekér társaságában: négy fegyveres kísérte a két “pakolós” emberkét, a falu szélében pedig még két lovas várakozott. A falu közepéig senki sem tanúsított ellenállást, majd Aki házánál a Skorpió lépett ki álruhában és közölte velük, hogy “Menjetek el és soha ne is térjetek vissza. A falura bátor szamurájok vigyáznak és megvédenek minket.” A bandita kardot rántott, de használni már nem volt ideje. Ő is három társa is azonnal meghalt amikor megjelentek a többiek is. A falu szélénél állókat pedig Shinji intézte el egy nagyon csúnya varázslattal.

Ezek után gyors takarítás következett, majd ismét várakozás, de mostmár valamivel feszültebb. Tudták, hogy ha ez a kis csapat nem ér vissza, akkor gyanús lesz a dolog. Másnap meg is jelent egy kisebb csapat, akik megállás nélkü a falu közepére lovagoltak és ott követelték a jussukat –  a falu határában a többiek várakoztak, legalább harminc lovas haramia. Közölték velük, hogy tegnap már elvitték, de természetesen ez nem volt elfogadható válasz. Innentől szabályos ütközetté fajult a helyzet. Rövid, de véres közelharc után a falun kívül várakozók is elindultak, de Shinji ismét “elrontotta” pár ember kedvét: a tűz kami segítségével hatalmasat durrantott közéjük (a Mastery  Level 3 varázslatok nem aprózzák el). A lovasok elindultak befelé, de egy kifeszített kötél miatt kénytelenek voltak leszállni. Ekkor indult a roham: a szamurájok, Nene a csataménen és a parasztok. Véres harc kezdődött, de a kavarodást és a karakterekhez képest képzetlen banditák harci képességeit kihasználva végül győzedelmeskedtek. Természetesen nem ment minden azért annyira könnyen. A banditák között volt egy ronin shugenja, aki jócskán megsebesített jó pár parasztot, akik így rémülten szaladtak szét – Shinji azonnal a segítségükre sietett -, de a harc végkimenetelét már ő sem tudta megfordítani, mert a következő körben Nene lefejezte. A banda vezetőjével is ő került szembe, aki megsebesítette az Unikornis lányt és majdnem meg is ölte, de a halálos csapás előtt Dojiro a penge útjába vetette magát. A férfi szinte a semmiből került elő, majd véresen zuhant el a sáros úton (out: egy elköltött Void pont mentette meg a biztos haláltól). A bandavezért végül Kenjiro ölte meg. A hatalmas mészárlás végén egyetlen (súlyosan sérült) haramia maradt életben: Saburo ajánlotta fel neki a megadás lehetőségét, aki élt is vele… bár a törvény kezére jutva valószínűleg halál lesz a büntetés.

A falusiak üdvrivalgással ünnepelték a harc végét. A sebesültek kezelése azonnal elkezdőtött, amiből Shinji is kivette a részét. Először Dojiro sebeit próbálta ellátni, majd Nene következett. Toshiro papírra vetette a faluban történteket, kiemelve Dojiro hősiességét, és elküldte azt daimyo-jának – szép gesztus. Ahogy ilyenkor szokott, késve megérkezett a földesúr is, mögötte jó pár katonával, de sok dolguk már nem akadt. Kifejezte köszönetét és felajánlotta jövőbeli segítségét, hogy ha esetleg szükségük lenne valamire. A szamurájok még pár napig a faluban pihentek, majd tovább indultak.

***

“Isawa Shinji félretolta a teázó ajtaját és kilépett a kora reggeli levegőre. A nap fénye tompán tört át az égen sétáló szürke felhőkön. Ahogy a Főnix shugenja megigazította kimonóját és elindult a falu temploma felé, vörös-arany ruhájára egy fehéren csillogó hópehely ült. A tél megérkezett.”


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s