Usagi Yojimbo – A halál árnyai

Márciusban megjelent az Usagi Yojimbo 8. magyar füzete. A 208 oldalas kiadvány amely hét történetet tartalmaz az eddig megjelent legvaskosabb magyar Usagi füzet. A bevezetésben ezúttal nem a történetben előforduló személyek és lények rövid bemutatása és megmagyarázása, hanem Stan Lee Stan Sakai-ról és Usagiról alkotott véleménye kapott helyet 1992-ből.

Az összes történet hozza a megszokott magas színvonalat, és itt jelenik meg az első “komoly” Usagi – Ninja teknőcök közös kaland. Számomra azonban mégis inkább a rövidebb hangvételű történetek nyerték el a tetszésemet ebben a számban. A “Dzsizo” című pár oldalas történetben egy-két képkockát leszámítva szinte végig ugyanazt a fix helyszínt és az ott történő eseményeket látjuk, míg a tréfás hangvételű, 22 oldalas “Gyíkmese” alatt egyetlen szót sem szólnak a szereplők.

Legnagyobb örömömre a hét történet közül három is az ifjú Usagit helyezi középpontba így ismét tanulhatunk mi is a bölcs Kacuicsi mestertől. Az “Usagi kertje” című sztorival kapcsolatos  érdekesség, hogy a történet alapjával találkoztam egy a Legend of the Five Rings-hez írt CFS gyűjteményben is. Talán csak véletlen, de érzésem szerint inkább a nagyszerű ötlet felhasználása – természetesen ezen kívül számtalan Usagi történet alapja is felhasználható potenciális kalandötletként Legend of the Five Rings vagy egyéb keleti játékokhoz.

***

A Daiso című, sorban következő magyar füzet ősszel jelenik meg. Addig azonban egészen biztos vagyok abban, hogy a polcon pihenő nyolc kötet nem fog beporosodni. Megunhatatlanok, mindig szórakoztató olvasmány legyen szó bármelyik Usagi meséről is.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s