Öreg GT nem vén GT…

Pár hete Jack barátomék kint jártak nálunk és pár rövidke GT5 Prologue futam után sikerült rábeszélnem egy kis nosztalgiára. Így került elő a Gran Turismo 4.

Miután mindketten controllert ragadtunk és belőttük a megfelelő paramétereket (elektronika off, 5 kör, gumikopás off) elkezdtük az első versenyt, ami természetesen először a számunkra híres/hírhedt Tsukubán kapott helyet. Jack a Pennzoil Zexel Skyline GT-R volánja mögé pattant, míg én a drift király, Tsuchiya Keiichi által is vezetett illetve dirigált ARTA NSX-be ültem be. Nagyon szeretem az NSX-et, de tudtam, hogy az előny a GT-R-nél van, ahogy az végül be is jött. Az első pár futam afféle bemelegítő ökörködéssel telt: sokszor csúnyán érkeztünk meg egymás mögé féktávon, kipördülések, lökdösődések tarkították a futamot, ahol nagyjából (meglepetésemre) egyenlő arányban győzött az NSX és a GT-R is – valószínűleg Tsukuba hossza miatt.

Jöhetett az új pálya. Egyhangú bólintás után Midfieldre esett a választás, ahol már halálosan komolyan vettük a dolgokat: nem volt lökdösődés vagy dúródás, a két autó kőkeményen feszült egymásnak, vért izzadtunk minden körben és egymást túllicitálva mondtuk (ordítottuk?) a megdöntött körrekordokat. A versenyek nagyon izgalmasak és szórakoztatóak voltak (finoman kifejezve), de a Skyline ereje itt már rendre hozta a papírformát: az NSX-nek nem sok babér termett, főleg a nagyon hosszú célegyenes miatt. Amit a kanyarokban nyert a remekül forduló vöröses GT autó, azt elbukta a hosszú egyenesekben. Természetesen az élvezeti faktor még így is a “kib@szott jó” szinten maradt.

Indulás előtt egy utolsó futamra természetesen előkerült szívem (egyik) választottja is: a Cerumo Supra. A kanyarokban ugyan vesztettem valamit az előnyből, de a Supra elöl már nem lehetett meglógni a hosszú egyenesekben, ahogyan az számtalanszor megtörtént előtte az NSX esetében.

***

Hatalmas party volt sok röhögéssel amitől mindkettőnk feje szinte vöröslött. A Gran Turismo 4 immár a hatodik évét tapossa, de ettől függetlenül ugyanaz mint amikor megjelent: a világ egyik legjobb játéka.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s