Legacy of Disaster (L5R 4th Edition Quick Start)

Felkerült a Legend of the Five Rings oldalára is a 4. kiadás ingyenes demo játéka. Embertelen tempóban lapoztam át a 32 oldalas füzetet, melynek a felét a mintakarakterek teszik ki, ami érzésem szerint nagyon dicséretes dolog: minden nagy klánból kapunk egy bushit és egy shugenját is, bepillantást nyerve a technikákba. Azokba a technikákba, amikben szinte minimális változás történt, de a beharangozásnak megfelelően: mindegyik egyszerűbb lett egy picit, kevesebb számolást igényelve.

Hasonló történt pár játékmechanikai dologban is (Előny/Hátrány, pár manőverben): nem egy esetben a Free Raise-t felváltotta egy egyszerűbb bónusz vagy büntetés, esetleg egy dobott vagy megtartott kocka értéke helyett fix bónusz/Tulajdonság bónusz. A leglátványosabb változás a 10 szintre hízott Honor doboz. Azt hiszem kijelenthető, hogy hatalmas változás nem állt be a Roll & Keep és a L5R rendszerében.

Természetesen bővebb és pontosabb képet akkor kapunk, ha elénk kerül a teljes alapkönyv. Erre remélhetőleg nem kell sokat várnom…


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s