Star Sheriff Round Up (Saber Rider and the Star Sheriffs)

Említettem már talán több alkalommal is (ha mégsem tettem, biztosan fogom még…) a Saber Rider and the Star Sheriffs című régi anime sorozatot, amit még anno az RTL2-n néztem. Imádtam minden percét hiszen space western(?) minden porcikájában. Utálom a “sima” western filmeket: lovak, skorpiók, mindenki nyakig beöltözve és izzadnak mint a fene. A space westernt  könnyebb megszeretni: hatlövetű helyett itt “vapor blaster” , ló helyett Steed (robot ló)/Red Fury Racer (6 kerekű versenyautó)/Bronco Buster (apró, egy személyes űrhajó), lepukkant fabódé-főhadiszállás  helyett óriás űrhajó-robot (akinek ráadásul Peter “Optimus” Cullen adja a hangját) van. Természetesen ehhez mérten az ellenfelek sem borostás, puskahordókat cipelő banditák, hanem idegen dimenzióból érkezett alakok (van bennük egy kis stormtrooper utánérzés), akik a szegény földi telepeseket bántják…

A másik nagyon kedves eleme a sorozatnak a Dale Shacker nevével fémjelzett zene. Remekül eltalált, dallamos, igazi fülbemászó zenét írt, ami modern hangszerek segítsévégel pörgeti fel a country alapú zenét – ha hülyeséget mondtam, az megesik.

A további szájtépés helyett most jöjjön a sorozat első epizódja amiből sok kiderül a sztori lényegéből, valamint egy fan made vége főcím. Ez utóbbi nekem annyira tetszik, hogy évek óta csengőhang a telefonomon.


6 gondolat “Star Sheriff Round Up (Saber Rider and the Star Sheriffs)” bejegyzéshez

 1. A magam részéről mindig is inkább Galaxy Rangers-párti voltam. Meg Thundarr, de az már más jellegű. 🙂

  1. A Galaxy Rangers nálam teljesen kimaradt (meg ugye az amerikai), de a Thundarr természetesen “megvolt”. Meg Galtar. Meg a Centurions… meg minden egyéb más akkori rajzfilm, amiben a főszereplő kiabálta a nevét *hangosan röhög*. Bár egyik kedvencem, Space Ghost kapott külön talk showt is ha jól emlékszem.

 2. Igen, ezek nekem is megvoltak.
  Ha már Saber Rider: Barátnőm kicsit szórakozott egy videószerkesztővel és egy klip keretében újraírt egy-két történést. Azt hiszem, nem kell részleteznem, hogy ki a kedvenc szereplője… 🙂

 3. Sziasztok!

  Öröm látni, hogy egyre többen bukkanunk fel kicsiny hazánkban, mint Seijushi Bismarc Fan-ok 🙂 😉 😀

  Én 1990 nyarán “futottam össze a bandával” még a SUPER Chanel-en, azóta számomra Hikari Shinji (Fireball) a favorit. 🙂

  http://keahrou.deviantart.com/gallery/#/d10x6o8

  Dex: köszi ezt a hírmorzsát! 😛

  Kellemes mindent! 🙂

  Üdv.: The KID

  1. Annyi mindent hordtam itt össze, hogy végül megírom inkább külön bejegyzésben 🙂 . “Ott találkozunk” 😉 .

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s