Szerepjáték, Csongrád megye, Szentes…

Kevés a szerepjátékos, vagy nagy ez a pici ország? Igazából a fene sem tudja. A post lényege egy afféle integetés lenne, hogy kis csapatunkon kívül van-e a közelben (megye, közeli megyék) aktív szerepjátékos parti.

Hülye kérdésre, hülye válasz: igen, egészen biztos, hogy van, de mint annyiszor és annyi helyen, az egymáshoz közel lakók is simán elmennek egymás mellett – ezer százalék, hogy szentesi emberke is van az LFG.hu vagy egyéb általam is látogatott oldalakon… csak nem tudunk egymásról.

Szóval, ha közeli emberke vagy (Szentes, Csongrád megye), sikíts ránk itt! : )


22 gondolat “Szerepjáték, Csongrád megye, Szentes…” bejegyzéshez

 1. Ciao! Zoli vagyok, LFG-ről ‘easy-rider’, DarkRPG-ről illetve a megboldogult (de talán hamarosan újrainduló) Sanctum-ról Coldheart néven ismerhetsz. A mi partink még Cegléden alakult, de az élet úgy hozta, hogy az egyetem/munkalehetőség miatt eléggé szétszéledtünk otthonról. Egy páran Szegeden kötöttünk ki (bár van pesti, fehérvári, veszprémi sejt is :P). Azóta itt próbálkozunk, bár nem sok sikerrel. A szokásos problémával küzdünk, nagyon nehéz 3-4 egyetemista/dolgozó ember szabadidejét összeegyeztetni. Játszogattunk már Werewolf the Forsaken-től Star Warson át az oldschool MAGUS-ig mindent. Töredelmesen bevallom, játszoGATásról van szó. Most épp egy Earthdawn játék elindításával próbálkozunk. Viszont, mivel nagyon ritka, hogy valami komolyabb dolog összejön, és a sok külsős havert/lakótársat/barát(nő)t sem lehet mindig elpasszolni, így többször társasozunk: Munchkin, Bang!, Arkham Horror, Catan, stb. Nagy vonalakban ennyi. Ha sűrűbben jársz/jártok Szegeden és van kedved/kedvetek, összeülhetünk egy Bambira valahol… 😉

  További szép estét!
  Ch

 2. Hali,
  Még a viszonylag nagy városnak mondható Szegeden is nehéz összeszedni néhány használható játékost, ha nem a legnépszerűbb játékokról (pl mókus, dnd) van szó, pedig az ismeretségi körömben akad jó pár olyan ember, akinek van rpg-s múltja/jelene és mégis… Sivársááág…

 3. Ch: jaja, megvagy : ) . Én mindenhol ugyanaz vagyok, így engem könnyű “azonosítani” : ) .

  Láttam, hogy volt tavaly Szegeden 2 találkozó is. Megfordult a fejemben egy szentesi találkozó/verseny dolog is (szervezési tapasztalatom zéró), de ha Szegeden már volt ilyen, akkor esetleg érdemes lenne arra próbálkozni ismét.

 4. Hali!
  Én Hódmezővásárhelyen vagyok helyileg, nálunk is az a probléma már évek óta, hogy csak játszogatunk. Szétszéledt a parti suli/meló miatt. Az LFG-n seti néven vagyok regisztrálva.
  Mi is már egy ideje maximum 3 fős csapatban játszunk, ebből én mint KM, a többiek játékosok. Elég sok játékot próbáltunk mi is, anno az ősrégi M.A.G.U.S. kiadással kezdtük tizenévesen, de volt d6 Star Wars, Earthdawn, Shadowrun, Vampire, D&D, D20 Star Wars is. Most éppen Pathfinder van soron, erre tértünk át D&D-ről.
  Ha meg nagyon nem ér rá senki, akkor egy gyors SW mini játékot nyomunk a szűkös időkeret miatt.
  További szép estét!

 5. ‘estét!
  Mostanában lezajlott szegedi találkozókról nem tudok… Nem igazán vegyültünk el az itteniek között. Elvagyunk magunkban igazság szerint. Pár éve végzett egy szintén ceglédi illetőségű ismerősünk Szegeden, amíg ő itt volt, minden évben szervezett M.A.G.U.S. versenyt a Jate Klubba. Más találkozókról én nem tudok. Nem egyszerű egy ilyet levezényelni, szvsz; nem is próbálkoztam vele soha.

  Egy kis érdekesség: nem tudom tudtok-e róla, vagy hogy más városban is van-e ilyen, de itt egy pár éve bevett szokás már. Arról van szó, hogy félévenként, a Diákhitel első utalásának hetében (okt. 15. illetve feb. 15. környéke) a szegedi Sárkánytűzben 30% kedvezményt adnak majdnem mindenre (talán a Games Workshop termékeire nem, de nem akarok hülyeséget mondani), ha mutatsz egy érvényes diákigazolványt. Ha esetleg kell valami, szóljatok, és az én diákommal bevásárolhatunk. 😉

  Minden jót!
  Ch

 6. seti: Te vagy az első Vásárhelyi akiről így hallok. Vagyis a második. Volt egy srác (mekkora lol lenne ha Te lennél az), akitől a D&D gyűjteményem nagy része származik. 10 kilóért eszement mennyiségű magyar D&D anyagot szereztem tőle pár éve.

  Ch: yep, levezényelni nem egyszerű, de egy megyei kocsmás-összerörrenés annyira talán nem lenne esélytelen. Feltéve ha 2-3 embernél több jelenne meg. Oda nem kell játékost-mesélőt-sztorit-játékrendszert szervezni, csak egy hangulatos pubot és már mehet is az eszmecsere : ) .

 7. Dexter: Az egy másik személy volt, én sose adtam el egyetlen D&D-s cuccomat sem, úgyhogy már legalább két Vásárhelyi emberről tudsz. 🙂
  Mondjuk fura, de én már 14 éves korom óta játszom, de csak a baráti körömben, ami hol csökkent, hol bővült játékosos szempontjából. Nem voltam még egyetlen rendezvényen, versenyen sem, nem is tudom miért alakult így, pedig már lassan 17 éve játszom/mesélek hosszabb-rövidebb megszakításokkal.

 8. seti: mögöttem is van pár év rpg, de találkozón összesen egy találkozón voltam: a legutóbbi rpg.hu találkozón. Nagyon emlékezetes és szép emlékekkel jöttem el onnan. Azon a találkozón vettem pl. a Changeling könyvemet, de természetesen leginkább az akkori “életem” hiányzik egy picit, de ez már más tészta : ) .

 9. Dexter:
  Ezzel én is vagyok, sajnos nem lehet visszaforgatni az idő kerekét, pedig sokszor jó lenne.
  Ha emlékeim nem csalnak Szegeden volt kettő rpg találkozó is, de idő hiányában nem tudtam elmenni egyikre sem. Hátha lesz egy következő alkalom, akkor talán valaki veszi a fáradtságot, hogy D&D 4E-t meséljen.
  Talán sikerül meggyőzni arról, hogy nem teljesen sz..r az a rendszer. 😀

 10. seti: élesben nem tudtam még kipróbálni, papíron (néhány dolgot leszámítva) könnyebbnek és egyszerűbbnek tűnik. Ha választanom kellene, hogy melyikre szavazzak, akkor 4. kiadás. A fenti postban pont ezt fejtegetem, hogy van kilátásban valami : ) .

  Találkozó: jó lenne összeröffenteni valamit tényleg, de őszintén megmondom, több emberre számítottam amikor elkezdtem hirdetni ezt a kis Csongrád megyés bejegyzést : ( .

 11. Dexter:
  A 4E-ben én is találtam jó dolgokat, nekem igazából a poweres résszel és az npc-k képességeinek a kezelésével van bajom. Bővebben: Néhány, főleg a Dragon meg a Dungeon magazinban bemutatott npc-k olyan dolgokat csinálnak meg, amit a JK-k nem tudnak. Pl.: Genasi rogue két tőrrel támad két célpontra és még shiftel vagy 3 mezőt a két támadás közt.
  A powerek meg kár, hogy kasztfüggők. Ezt már emlegettem az LFG-n, de most is fenntartom a véleményem, hogy szerintem hülyeség ennyire szétbontani kasztok szerint. Az Essentials vonalat meg annyira nem olvasgattam át, de az sem győzött meg teljesen.
  Én már letettem a nagyesküt a Pathfinder mellett.

 12. seti: erről ment egy “vita” is a D&D fórumon. Szerintem a legegyszerűbb megoldás amit ott is írtak: magazinos cuccok bannolva.
  Btw a D&D nekem picit mindig a bőség zavara volt. Sokszor volt olyan eset, hogy megjött egy új kieg vagy könyv és tervezhetted elölről a karaktered 😦 . Bár ezt csak fejben (lol…), mert játszani nagyon kevés alkalmunk volt D&D-t.

 13. Dexter:
  Ha van rá lehetőséged próbáld ki az említett Pathfindert, ha a régebbi 3.5-ös D&D tetszett. Az alapkönyv, meg az Advanced Players Guide tökéletesen elég játékos szemszögből nézve. Persze a bőség itt is megvan, de egyáltalán nincs benne annyi opció, mint 3.5-höz kiadott Complete, meg akármicsoda sorozatokban. Inkább színesítik a játékot, lesz különbség azonos kaszt két tagja közt. Eleve színesebbek a kasztok, legalábbis nekem. D20-nál nálam már csak ez a rendszer jön szóba, meg a Star Wars Saga Edition. 😀
  Ugyan eleinte ódzkodtam a Dragon Age-től, de most, hogy jobban elkezdtem olvasni kezdek vele megbarátkozni.

 14. Seti: a Saga nálam nagyon bejött – bár ő is porosodik. Egyszerű, és kidobott egy csomó dolgot ami a 3.x-ben nekem nem jött be.
  A DA meg… most a csapból is az folyik. A Kockák és Koboldok blogra szoktam felmászkálni, ott megy most DA sztori.
  A Legend mindentől függetlenül marad az, ami a kezdetek óta: az örök kedvenc : ) .

 15. Dexter:
  A Kockák és Koboldokra én is fel szoktam nézni. Ahogy ott olvastam a DA beszámolókat, én is kedvet kaptam hozzá, hogy jobban átolvassam a rendszert, pedig én D20 párti vagyok. 🙂
  Elég jó kis rendszer, nem bonyolult, kezdek vele megbarátkozni, pedig elsőre nem igazán jött be. Talán csak azért mert nem tudtam elvonatkoztatni az Originstől.
  Anno meg a D&D 3.x, meg a 4E/Essentials folyt a csapból. Mindig a legújabb szenzáció, régen még beletartozott a Nagy Ződ is, amíg volt miért, és kinek eladni.
  De ez már egy régi történet…

 16. Azt hiszem eldőlt a kérdés : ) . Ismét győzött a Legend (rövid beszámoló pár napon belül).

 17. Ahogy említették már, itt, Szegeden korábban egyetemi hátszéllel rendeztek mókus versenyeket néhányszor, majd később ettől teljesen függetlenül mások Warhammeres találkozókat. A régiek elég jól sültek el, ezeken az újabbakon nem voltam, azokról nem tudok nyilatkozni.
  Ha valamikor Szegeden jársz, akkor beülhetünk valahova meginni 1-2 sört vagy többet, aztán átdumálhatjuk ch segítségével a nagy rpg helyzetet. 🙂

  1. Csak gyűlnek itt a szegediek : ) ! Úgy érzem lesz itt még sörözés-vodkázás az idén : ) . Ha összejönne egy baráti méretű társaság (akár több “csapat” részvételével is), akkor tényleg össze lehetne röffenni.

  1. Szervezés folyamatban. Remélhetőleg még az idén sikerül is nyélbe ütni egy összeülős-dumálós találkozót. Elvileg napokon belül új bejegyzés formájában folytatódik az ügy : ) .

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s