RotW – Episode III.

Vampire  The Masquerade.

Igen, tudom, hogy elég sablonos és “vérpisti factory” a MAGUS kezdés, Vampire folytatás, de szerencsére nálunk nem volt szó ilyenről. Mindenki belelovalta magát a dologba, érdekes figurák születtek, akikkel ha nem is sokáig, de játszottunk. Sőt, a VtM CCG mintájára mindenkinek készült egy kis kártya, természetesen nem a CCG szabályai szerint, de hangulatos volt.

A krónika végül a Toronto by Night címet kapta és még saját honlapot is csináltunk hozzá, ahol rövidebb-hosszabb leírások voltak a karakterekről és az eseményekről. Szerettük a Vampire-t.

Így visszagondolva, érdekes visszanézni az egyes játékok utáni karaktereket – egyesek talán ezt unalmasnak találhatják -, hogy a saját figurájától nagyon nehezen szakad el az ember. Így például a mágiahasználó-mágus itt Tremere, a bárd-gazdag rigó gyerek itt Toreador vagy a harcos-utcai szamuráj pedig Gangrel volt… : ) . Engem sosem zavart az ilyen, keveset tudtunk játszani, mindenki azzal jött és azzal játszott akinek a bőrében jól érezte magát.  Ki hitte volna, itt a tolvaj-dekás figurák után Malkavita bőrbe bújtam, de játékra kevés lehetőségem volt.

Ebben az időben ismerkedtem össze egy másik csapattal, akinek az egyik játékosunk mesélt. Megkérdeztem, hogy esetleg mesélhetnék-e ott is. A válasz igen volt,  így már két helyen mesélgettem egyszerre. A Vampire (és a szerepjáték) az “eredeti” csapatban végül az előző postban említett iskola-munka miatt megkopott, így a másik csapathoz “költöztem”.

***

Az új csapatnál olyan jó helyzetben voltunk, hogy szinte fix volt a heti egy játék és a három-négy állandó játékos. Vampire-rel kezdtünk, de az évek alatt belekóstoltunk egy kicsit a Cyberpunkba,  Kultba, Star Wars-ba (d6), D&D 3. kiadásba,  Call of Cthulhuba, Earthdawnba. Ezek után érkezett meg az általam elég késve megvásárolt The Lord of the Rings RPG, ami ismét állandó játékká vált nálunk.

folyt. köv.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s