A híd, A szertartás

Bátor és hősies szamurájaink folytatták a délre tartó hosszú utat és ahogy az lenni szokott, nem telt el szinte egyik éjszakájuk sem anélkül, hogy valami rendkívülit ne kelljen véghez vinniük. Egy hirtelen támadt vihar egy rozoga hídon keresztül egy apró faluba kergette őket, ahol a falusiak döbbenten tekintettek rájuk. A hídon keresztül érkeztek? Állítólag a hídról éjszakánként egy oni rabolja el az embereket. Az oniról végül előkerült egy elég egyértelmű bizonyíték, majd másnap szemtől-szembe is találkoztak (játékosi leleményesség…), ahol a szörnyeteg végül halálát lelte.

Az út folytatódott, ahogy az események is. Fájdalmas és rettenetes kiáltás vonzotta őket egy kihaltnak látszó faluba, ahol éjszakánként mindenki rettegve bújt el a házában. Mint kiderült, a kiáltás egy rangos tábornok kísértetétől származik, akinek nem hagyták, hogy becsülettel végezzen magával itt pár évvel ezelőtt, hanem egyszerű ashigaruk végeztek vele – a falusiak pedig rettegve nézték végig az egészet, holott a tábornok az uruk katonája volt. Azóta minden teliholdkor megjelenik és megpróbálja újra és újra…

Végül Renji fejében fordult meg az ötlet, hogy segít neki. Elvégezte a szükséges előkészületeket, és amikor éjjel megjelent az utcán a szellem, tisztelettel megszólította és engedélyt kért, hogy a segédje legyen. Ezzel pontot tett egy évek óta tartó szenvedés végére.

Ennyi fért bele a hétvégén (és a bejegyzés is elég rövidke lett, de még a pénteki kocsmázást nyögöm fáradtság tekintetében), október végén ismét játék.

Megjegyzésként annyi még ide kívánkozik, hogy nem véletlen a két nagybetűs cím a poszt tetején. Mindkét sztori az Usagi Yojimbo füzetekből származik, és egyik sem okozott csalódást a társasásgnak : ) .


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s