A daisho

A pénteki és vasárnapi kocsmázás után nem gondoltam volna, hogy lesz erőm bármihez is, de végül összejött egy egyszerű játék, ami ahhoz képest, hogy rövidkének indult, végül délután fél négytől egészen este tízig tartott.  Isawa Shinji és Shiba Tomyo vett részt ezen a “spin off” történeten, ami a jelenlegi sztori előtt játszódott.

A történet alapja megint egyszerű volt mint a faék, de végül harmad- és másnapos fejjel sikerült annyira megcsavarnom, hogy végül majdnem elvesztettem én is a fonalat – ez a hátránya, ha az ember játékosként készül, de végül improvizálnia kell : ) .
A helyszín Ryoko Owari, a két Főnixet pedig daimyo-juk hívatja, hogy szörnyű dolog történt: egy közelgő üzleti tárgyalás után egy csodás daisho-t szánt a másik félnek (egy gazdag és gyönyörű  Sáska úrnőnek), de a pengék az éjszaka folyamán eltűntek. Behatolásnak és emberi mulasztásnak nyoma sincsen.
A nyomozás szálai több irányba is vezettek és számos ponton össze is kuszálódtak, de végül fény derült a turpisságra néhány átvert bandita élete és pár Honor pont árán: a kardokat az egyik klántársuk tulajdonította el, akit egy Skorpió nő és egy másik (ismeretlen, de valószínűleg egy úgyszint Főnix klánbeli)  férfi zsarolt meg a nő családjával. Végül a tolvajt lebuktatta Shinji (a Skorpió nővel együtt), de futni hagyta a nőt, aki megpróbálta megmenteni a családját. A végső Honor pont vesztést végül egy, a lány becsületét védő hazugság okozta, amit egyenesen a daimyo-nak mesélt el Shinji.

A lány vérbe fagyott családját egy halott Skorpió nővel együtt találták meg másnap…


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s