I feel the need…

nfsNeed for Speed.

Az elmúlt hónapok sem múltak száguldozás nélkül. Kronnas-nak köszönhetően a polcon landolt egy Carbon (PS3), majd hirtelen felindulásból megvettem a The Run-t is (Limited Edition Aventadorral és Camaro-val), így a PS3 címek közül a “fontosak” megvannak: Carbon, Hot Pursuit, The Run, Most Wanted.

A Carbonon látszik sajnos, hogy korai PS3 cím (egészen pontosan, az első NFS PS3-ra), így számtalan problémával szembesültem játék közben. Ezek közül a legidegesítőbb a rettenetesen alacsony FPS szám külső nézetben. Nagyon-nagyon zavaró és idegesítő. Ezt leszámítva azonban ugyanaz a hangulatos játék mint anno PS2-n.

A Hot Pursuit kevés lehetősége ellenére (nincs Quick race, csak a karrier erősen bahatárolt futamai; a Free run haszontalan Seacrest County üressége miatt) hatalmas kedvenc. A sebességérzet talán itt a legjobb. A hangok zseniálisak, az autók szépek… a rendőrök csalnak és pofátlanok. Pár hete “unalmamban” ráfeküdtem és minden Racer versenyt megcsináltam aranyra. Nem unatkoztam közben, hajtépés is volt egyiknél-másiknál, de megérte.

A The Run a maga alig több mint egy órás karrier módjával a “röhejesen rövid” játékok közé tartozik. Az az egy óra viszont nem telik el unalmasan. Tíz szakasz a 3000 mérföld alatt, tíz féle helyszín (San Francisco, New York, Chicago, Las Vegas, sivatagok, erdei utak, havas-jeges hegyek, őrült tempójú autópályák…) biztosítja, hogy egyetlen másodpercig se unatkozzunk Jack bőrébe bújva. Ha vége az egy órának, akkor neki lehet feküdni megdönteni a haverok idejét, kipróbálni magunkat a Challange series próbáin vagy online száguldozni a számtalan autóval. Nem a legjobb NFS rész, de egyedi hangulata miatt mégis kiemelkedik a sorozatból.

A Most Wanted nagyon furcsa telivér. Az a Criterion készítette, aki a Burnout sorozatot, valamint a fent említett Hot Pursuitot. Hogy kihozzák a legjobbat a címből, keverték a kettőt: a Hot Pursuit sebességét és egyszerűségét a Burnout Paradise felderítős részeit. Ezzel kaptunk egy olyan várost, ahol végre van értelme “csak úgy” cirkálni: kerítések, táblák, traffipaxok, rendőrök.
A Burnout Paradise remek online rendszere viszont nem került át. Helyette kapunk egy idegesítő és igénytelen carmageddont. Előre meghatározott időben indulnak a véletlenszerű futamok és challenge-ek, amik előtt-közben-után csak egy dolgunk van: menekülni a minket agyatlanul lezúzni akaró csürhe elöl…

Idén pedig érkezik a Rivals, ami a Ghost Games munkája. A GG a régi Blackbox megreformált változata – a Blacbox gyártotta a NFS részeit a HP2-vel kezdve a The Runig.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s