A hét bandita

DaigotsuMiközben a falu álmát alussza a csillagokkal pöttyözött égbolt alatt, halk, elfojtott böfögés kíséretében egy megtermett férfi botorkál ki a fogadó ajtaján. Bal keze kardja markolatán matat, jobb kezében üres sake-s üveg. Bizonytalan léptei és ködös tekintete azonnal elárulja, hogy nem csak kimerült, de részeg is.
Az ajtó melletti padon ülő cimborája mellé lép – aki szalmakalapját mélyen szemébe húzva alszik. Hümmögve oldalba löki, de az nem reagál. Végül ráhagyja és visszasétál – így nem láthatja, amint társa ájultan roskad a földre…

Másnap sake-s üvegek társaságában, zúgó fejjel tér magához.
-Fogadós! – ordítja mérgesen, de nem kap választ. Feláll, körülnéz, de senkit sem lát. -Fogadós! – hörgi ismét, de ezúttal sem jön senki.
Mérgesen csörtet ki a fogadóból, de az ajtóban meg is torpan. Falusiak egész csoportja áll a fogadó előtt egy ronin társaságában. Kopottas kimonó, övébe dugva sokat látott penge, lábán egy tessék-lássék megjavított szandál. Szalmakalapja alól gonosz mosoly kandikál ki, szájában szalmaszál.
-Mit akarsz ronin? – kérdezi fröcsögve és kardja markolatára teszi kezét, miközben szemei elé emeli kezeit, hogy jobban lássa az előtte álló alakot.
-A társaid megkötözve várnak az istállóban – jön a pimasz válasz. -Nem szeretném ha a hatóságok hiányosan kapnák meg az “ácsokat”.

A férfi előrébb lép, a ronin, aki most kerül kardtávolságba csak fentebb emeli tekintetét. Látja, hogy számos falusi gyűlt köréjük, de bízik benne, hogy ha ezzel a fiatal senkivel elbánik, akkor ki tud törni közöttük.

Tekintete ide-oda cikázik, majd amikor egy verejtékcsepp szalad végig homlokán és orra hegyéről a porba ugrik, egy kiáltással villámgyorsan kardot ránt. Mozdulatával egy időben a ronin támadója felé köpi a fűszálat,  hátralép a kardcsapás elöl, baljával a férfi gyomrába döfi katanája markolatát, jobb kézzel pedig hatalmasast vág tarkójára.
A férfi fájdalmasat nyögve terül el a földön – mielőtt elájul, még látja, amint a fűszál lágyan mellé zuhan.

A falusiak üdvrivalgások között vetik magukat az ájult bandavezérre. Miközben megkötözik és többi bandita mellé lökik, hogy a hatóságok elvigyék őket, a falu határában egy szalmakalapos alak fűszálat tép az út menti bozótból, ahogy továbbsétál.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s