Padlón a Dungeons&Dragons

Dungeons&Dragons

A D&D mindig is furcsa helyen volt nálam. A 3. kiadás megjelenése előtt az összes D&D/AD&D cikk szinte gondolkodás nélkül került átlapozásra (vagy értetlenül próbáltam megfejteni). Aztán végül a 3. kiadás csak elkezdett érdekelni, de az is már életkora végén.

Az olvasót nem illik átverni és régi dolgokat sem mindig szerencsés újrahasznosítani. De akkora “sikere” volt a Padlón a Legend of the Five Rings bejegyzésnek, hogy gondoltam elsütöm most is – bevállalva egy esetleges újabb virtuális tarkónb@szást.

Olyan üzeltbe futottam bele, amit valószínűleg értelmes ember nem hagyott volna ki: PHB, DMG, MM, 3 modul (Az Éjkarom-torony szíve, Köveknek körében, A Fénytelen citadella), 3 kaszt könyv (Vér és varázs, A vadon mesterei, Dal és csend). Ha jól emlékszem 10 vagy 12.000 Ft-os áron. Ráadásul a szomszéd városban (ez nagyon dolog, lévén vidékiként leginkább budapestiekkel vagy hasonló távolságban lévőkkel “üzletelek”). Autóba ültem és elhoztam őket. Ha minden igaz, mindez nagyjából 5 éve lehetett. Mondhatni sohasem játszottam még velük. A könyvek nagy része  oda-vissza elolvasva és sor került egy elég gyengére sikeredett próbajátékra, de mondhatni csak a port fogták a polcon.
Azóta (pontosabban akkoriban) megvettem a Karakterlap gyűjteményt, A hit és védelmezői és a Forgotten Realms kampány könyvet. Ez utóbbira a nyugatiban bukkantam és csak sokkal később jöttem rá, hogy ebben lennie kellett volna egy jókora Faerun térképnek is. Üsse kavics.

d&deds

A 4. kiadás megjelenésekor már érdeklődve figyeltem a dolgokat és mondhatni egy bátor húzás után már egy PHB, DMG és MM nagyon boldog tulajdonosa lettem a megjelenése után nem sokkal. Természetesen játszani ezzel sem sikerült nagyon sokáig játszani. Amikor viszont felcsillant a remény, akkor szétnézem itt-ott és heteken belük érkezett hozzám az Arcane/Martial Power és a FR Campaign Guide – a három könyv ára összesen nem volt 5.000 Ft. Még két könyv van beszerzés alatt – az egyik remélhetőleg hamarosan érkezik, a másik pedig még a jövő zenéje.

Nemrég sort került egy 4. kiadásos próbajátékra is – nagyon élveztük a dolgot. Teljesen ízlések és pofonok, nekem rettenetesen tetszik a 4. kiadás minden dolga. Szerintem egyszerű, gyors (belerázódás után biztos vagyok benne, hogy a harcok is), a karakterek dolgai könnyen követhetőek (mivel nincs belőlük annyi és ami van, az is rövid, egyszerű). A legfontosabb mégis az lenne a 4. kiadással kapcsolatban, hogy minden szerepjáték annyira szerepjáték, amennyire a játékosok és a mesélő azzá teszi. Nálunk a játék alatt semmivel sem volt kevesebb szerepjáték, mint egy Vampire vagy L5R során.

A nagy D&D láz kitörése után a legszerencsésebb időben jött DiMalto, az LFG-n, aki a 3.5-ös kiadású D&D könyveit szerette volna eladni. A könyvek azóta itt ülnek nálam – ezúton is köszönet Neki!

Ez volt a végső lökés egy esetleges Dungeon&Dragons kampány indítására. A történet (ami a Mélyvölgy Árnyai címet kapta és remélhetőleg a blogon követhető lesz) alapjai elkészültek, a dolgok jelen állása szerint a D&D 3.5 szerint kezdjük el a játékot a következő hetekben. Három játékos, egy mesélő felállásban indulnánk és remélhetőleg legalább 1-2 alkalommal nekem is jut némi játéklehetőség.

d&deds2


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s