Kampányok & Kockázatok

DaigotsuTavaly év végén valami hatalmas csoda történt, de összejött egymás után két játékülés, ami esetünkben három játékot takart – két Deathwatch és egy Legend of the Five Rings sztorit. A Deathwatch egy induló “kampány” előtti bevezető volt, míg a Legend of the Five Rings játék egy ténylegesen megtervezett, egyedi formátumú startja volt.

A Deathwatch játék során rájöttem, hogy a mesélő által random generálc karakterek nem biztos, hogy a legideálisabbak. Ezen szerencsére sikerült túllépni, és a Kill Team mostmár teljes egészében a játékosok által alkotott karakterekből áll.

A Legend of the Five Rings kampány pedig mit is ölelhetne fel, mint a regényekből jól ismert Klán háborúk korszakát, amihez a Time of the Void kiegészítő (mellé téve a L5R Wikiát) ad nagyszerű hátteret. A játék picit egyedi mivoltáról itt olvashat az, akit esetleg érdekel a dolog.

A tavalyi év a Legend of the Five Rings mellett nekem a D&D éve volt – lásd előző bejegyzés könyv listája. Jelen állapotukban nem sok esély van rá, hogy összegyűrődjenek így megpróbálok kanyarítani egy nagyon rövid 3-4-5 üléses minikampányt, feltehetőleg 1 vagy 2 játékossal.

A két “nagy” játék külön blogot is kapott (talán feleslegesen…), de mivel nem akartam, hogy szegény DexRPG teljesen kihaljon, ezért itt mindig jelzem, ha valamelyik blog frissült.


2 gondolat “Kampányok & Kockázatok” bejegyzéshez

 1. A “Szentes” és “szerepjáték” hatalomszavak hatására ezen a szegény kis blogon kötöttem ki. Merészelem feltenni hát a kérdést: azok a bizonyos minikampányok vajon alkalmasak arra, hogy egy olvasott, de gyakorlatban kezdő helyi játékos karaktere különféle babérokat arasson, avagy hősi halált haljon? Nem nagyon ismerek a térségben másokat, akik aktívan hobbiznának, az lfg regisztrációs oldala meg nagyon rakoncátlan és sokadjára sem sikerült belépnem, úgyhogy alternatívák híján mélyen megtisztelő lenne meséiden megmérettetnem. Ha válaszod igenlő, mikorra és hová várhatóak?

  Tiszteletteljes köszönettel

  Kékestető, az ékesszóló troll vajákos

  1. Üdv. Hinnye, régen voltam erre.
   “szegény kis blog” 😀 ? Haldoklóba nem illik még egyet rúgni 😀 .
   Ha írsz ide egy mail címet (kukac nélkül), akkor dobok egy levelet :).

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s