Earthdawn, Warhammer, Halo, Gran Turismo…

Legend of the Five RingsSzámtalan kincset találtam már az rpg.hu/lfg.hu apróhirdetései között, de a nemrég történt dolog, azon felül, hogy nagyon elégedett voltam a dologgal, nagyon érdekesre is sikeredett.
Több mint tíz évvel ezelőtt, az akkor még Rpg.hu Aprón vettem egy Earthdawn 1st edition alapkönyvet, ami az első angol nyelvű szerepjátékom is volt. Ragasztott, puha borítós könyv volt, nagyszerű állapotban – és ezen semmit sem rontott, hogy az előző tulaj beleírta a nevét. Pár héttel ezelőtt történt, hogy nagyszerű áron volt fent az lfg.hu hirdetései között. Gondolkodás nélkül, azonnal csaptam le rá. Az eladó nagyon rendes volt és írta, hogy itt-ott kicsit viseletes (nem csoda, nem mai darab), így megegyeztünk, hogy küld róla pár fotót. A képek megjöttek, az állapota teljesen rendben volt, de ami érdekes volt, az az illető neve. Igen, innen már nem kell nagy tudomány: ugyanattól sikerült egy ugyanolyan könyvet venni, több mint tíz évvel később! Mennyi most a lottó…?

Végül a sok nyálcsorgatás után (a WHFRP évekkel korábban kezdett el érdekelni mint az ED) nem bírtam magammal és a WHFRP 2nd edition mellé bevásároltam egy első kiadást… plusz, ha már arra jártam, akkor, hogy ne utazzon egyedül, egy Hackmaster Basic könyv is jött vele – aminek köszönhetően már másképpen állok a kockáimhoz is.
Mindezt a fenti úriembertől 🙂 .

A Playstation sem porosodik, így amikor egy Gran Turismo játékot kerestem a vaterán, és röhej áron szembe jött velem a Mirror’s Edge, nem hagytam ott. Postával együtt fizettem érte 2000 Ft-ot, mindenképpen jó vétel volt – a doboz hibátlan, a lemez teljesen újszerű, a könyvecske szerintem kinyitva sem volt. Végül persze azért sikerült megtalálni a másik keresett cuccot is, így nagyjából ugyanilyen áron érkezett meg (az imént) a Gran Turismo Concept játék is. Nagyon szeretem a sorozatot, a GT3 talán a legkedvesebb a szívemnek, így érthető, ha ezt nagyon régóta meg akartam már venni.

ED, HMB, WHFRP

A játékok után jöjjenek az egyszerűbb dolgok. A Flashpoint Paradox egy érdekes film, ami a pár éve bekövetkezett DC rebootot meséli el. Erről remélhetőleg hamarosan érkezik a rövidebb-hosszabb ismertetőm.
A Halo: Forward Unto Dawn egy négy részes Halo 4 előzmény websorozat (de szép…), amit kiadtak egyetlen filmként is. Meglepődtem, amikor szembe jött velem a boltban, mivel sajnos eddig nem volt róla tudomásom, holott már nem mai darab.

A végére hagytam a “nagyágyúkat”: Seven Samurai, Yojimbo, Sanjuro. Az utolsó filmet én még csak most pótoltam, de nagyon tetszett, annak ellenére, hogy (nekem) kissé kilógott a figura a Yojimbo-ban látottak után. Bár azt hiszem, Toshiro Mifune-val nekem még egy kétlábú asztalt is el tudnának adni…

Yojimbo, Sanjuro...


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s