Lost és Requiem könyvek

nwrNemrég megérkeztek a könyveim, amiket a DriveThruRPG oldaláról rendeltem “print on demand”. Nagyon kíváncsi voltam a minőségre és bevallom, picit féltem is, hogy a puhaborítós könyvek jól viselik-e az Anglia – Magyarország utat…

A három könyv (pontosabban: füzet) maximálisan hibátlan, tökéletes állapotban érkezett meg. Nagyon morcos szoktam lenni, ha egy könyv sarkai szállítástól vagy pakolástól sérülnek, de annyira szorosan voltak becsomagolva, hogy talán még nagyító alatt is meg lehetne őket vizsgálni.
És akkor a könyvek…

A Changeling the Lost egy őrületesen nagy kedvenc. Most, hogy megérkezett a Goblin Markets és a Victorian Lost is, gyakorlatilag minden kiadvány a polcomra került ami valaha is megjelen a játékhoz. A két SAS (The Fearmaker’s Promise, The Rose Bride’s Plight), a Ready To Make Characters és a Character Sheet Pad kivételével, de ennyi ferdítést megengedek magamnak. Ezek sajnos (már?) nem rendelhetőek print on demand sem. Hoppá…

Amennyire (bevallom) ellenséges és szkeptikus voltam a Vampire the Requiem megjelenésekor, végül az alapkönyv megvétele óta lényegében csak porfogó nálam a WoD szeretetét megalapozó Masquerade.
Most pedig a (két) Requiem alapkönyv és társasjáték tetején ott ül a New Wave Requiem is, ami nálam a legjobb rpg könyv borítók listáján erősen a top 3-ban van. Egyszerűen imádom a 80-as éveket.

A borítók meseszépek, a papír minőségi, a ragasztás jónak tűnik. Egyedüli fájó pont az lehet, hogy ezzel a szolgáltatással csak fekete-fehér belsővel rendelhetőek a könyvek. A két Changeling könyv kapcsán ez nem zavaró, hiszen a Victorian Lost pdf verziója is fekete-fehér, az alapkönyvet leszámítva pedig egyedül a Goblin Markets jelent meg színesben – mármint a pdf verziója.
A New Wave Requiem esetében picit szomorúbb, hogy a mindenhol vörös szegélyt és a bekezdések címeit így bukjuk, de ettől még nem dől össze a világ… a borító kárpótol mindenért.

Bátran és őszintén ajánlom mindenkinek az oldal ezen szolgáltatását!

nwr2


2 gondolat “Lost és Requiem könyvek” bejegyzéshez

  1. Nem rossz a PoD szerintem se. Nekem a Demon the Fallen könyvek vannak meg PoDban, teljesen jók. Azért az igazság kedvéért hozzátenném, hogy az eredeti DtF könyvek nyomtatása (élesebbek) azért valamivel jobb.

    1. Igen, picit tényleg “kevésbé fekete” a fekete, de szerencsére így is nagyon elégedett vagyok – bár amint látom, néhány könyv rendelhető premium, vagyis színes minőségben is.
      Amit fent elfelejtettem megemlíteni, az a két Lost könyv esetében jelenlévő keskeny (fél centis) fehér szegély, ami a Vampire esetében furcsa módon max 1 mm lehet.
      Igazából nem tudom, miért nem csaptam le rájuk korábban 😀 .

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s