Legend of the Five Rings CCG – első játék

DaigotsuKarácsony előtt bevásároltam és a már meglévő (Ivory Edition) Spider Starter dobozom mellé megrendeltem a hiányzó 8 dobozt, így teljessé téve a 9 Klánt. A Legend of the Five Rings CCG ugyan már évek óta nem létezik, de az FFG féle L5R engem hidegen hagy minden fronton – nem tetszik a light(?) reboot, nem tetszik a kártya dizájn, nem tetszik, hogy LCG, nem tetszik, hogy az rpg szimbólumos kocka…
Decemberben barátnőmmel már próbáltunk egy-két Spider vs Lion meccset, de a sok bizonytalankodás a szabályokat illetően gyorsan lemérgezte a hangulatomat.
Végül a hétvégén lezajlott az első játék, ami be is fejeződött. Gyakorlatilag 100%, hogy akadtak olyan szabályok, amiken most is megbotlottunk (1-2 kártya pontos mechanikája kibabrált velünk), de igyekeztünk túllépni ezeken, és ahol megakadtunk, ott józan eszünket használva megtárgyaltuk a dolgokat.

Moto Paikao másolata.jpg

A Főnix vs Unikornis játék végül Honor victory-val zárult (41-23) az én javamra, ami nagyrészt a hihetetlen lapjárásnak volt köszönhető. Lapkeverés ide vagy oda, nekem zsinórban jöttek fel a Personality-k és Holdingok nagyszerű arányban, míg barátnőm alig tudott felmutatni pár Personality-t. Ennek köszönhetően nagyon gyorsan állóháború alakult ki, ahol én szép csendben Proclaimeltem és növeltem a Honor előnyömet, ő pedig tartva a rengeteg shugenjától, nem indított támadást, próbálta építeni a seregét.
Az egyetlen éles (all in) csatában 7 Phoenix (köztük Shiba Tsukimi) állt szemben 4 Unikornissal. Döntetlennel végződött a csata (nálam is voltak veszteségek, de az erősebb szamurájaimat haza tudtam vinni), de az így kapott Honor pontok az én malmomra hajtották a vizet és 38 ponton álltam a saját köröm előtt. Hatalmas mákkal a 4 frissen felfordított lapomból 4 Personality volt, mindet behúztam (26 arany…) és egy Proclaim után enyém volt a győzelem. Azt hiszem. Ha jól értelmeztünk majd’ minden szabályt.
Pontok alapján sima győzelemnek tűnhet, de gyakorlatilag egyetlen varázslaton (ami döntetlenre hozta a csatát) múlt az egész.

Tetszett. Remélhetőleg a többi Klánt is ki tudjuk majd próbálni 🙂 .

Isawa Hikarou.jpg


Egy gondolat “Legend of the Five Rings CCG – első játék” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s