Usagi Yojimbo – The Hidden

Miyamoto UsagiTavaly jelent meg Stan Sakai hét részes Usagi Yojimbo története a The Hidden. Hála a jelenleg külföldön lakó húgomnak, nemrég én is elolvashattam 🙂 .

Úgy érzem, hogy x+1 Usagi könyv után már nagyon nehéz újat mondani, azon kívül, hogy Stan Sakai mennyire csodásan és zseniálisan vezeti a történeteit, de azért teszek egy próbát – spoilerek nélkül.
A hét füzeten átívelő történet Usagit és Ishida felügyelő egy egyszerűen induló nyomozását követi végig. Usagi ugyan nem először keveredik gyilkossági ügybe, de a The Hidden lapjain gyorsan ezer felé szaladnak a dolgok és a tét minden füzettel egyre csak nő, amikor kiderül, hogy a gyilkos kiléte milyen magasra vezet. Sakai ügyesen keveri Japán múltbéli eseményeit az Usagi történetekbe, ez talán az eddigi legnagyobb volumenű, szerény véleményem szerint.

A történetet szinte közvetlenül a 17. magyarul megjelent Usagi könyv után olvastam – A párbaj -, és bár teljesen más iramú és más témáról szól, nagyon tetszett. Egyedüli bánatom vele, hogy a magyarul megjelent Usagi könyvek jócskán le vannak még maradva a már megjelent történetekhez képest, így akaratlanul is “spoilerekbe” szaladtam bele, pl. Ishida karaktere még életben van (szamuráj történetekben bárki életét vesztheti…), vagy egy mellékszereplő, aki itt már visszatérő figura, de én még sosem hallottam róla.

Ahogy Olman felhívta rá a figyelmem (köszönet érte), a következő Usagi Yojimbo májusban érkezik a Vad Virágok Könyvműhely gondozásában.

The Hidden.jpg


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s