20 éves a Green Ronin

gr

Furcsa, de a szóban forgó születésnapos logója található meg a polcomon a legnagyobb számban, ha nem számolom bele egyes játékok külön kiadásait (igen, L5R, kiestél a versenyből), valamint ha egy kalap alá veszem a WoD játékokat.
Warhammer Fantasy Roleplay 2E, DC Adventures, Dragon Age RPG.

A Green Ronin első kiadványa a 2000-ben megjelent Ork! szerepjáték volt. A játékot az azévi GenConon bemutatott, a D&D 3. kiadásához készült Death in Freeport modul követte. A kalózos és lovecrafti elemek keveredéséből született város, Freeport azonnal “feltette őket a térképre”, ahogy Chris Pramas, a Green Ronin alapítója fogalmazott.
A Freeport városát 544 színes oldalon bemutató könyv egy igazi titán. Az utóbbi években rendszeresen jelentek meg könyvek hozzá/róla “Pathfinder RPG Compatible” felirattal ellátva, de idén a GR végre átülteti a settinget a saját AGE (Adventure Game Engine) rendszerét használó Fantasy AGE-re. Az idei GenConon fog napvilágot látni a Fantasy AGE Starter Set, ami betekintést nyújt új játékosoknak a Fantasy AGE-be, valamint Freeport városába. Ez után fog érkezni egy komplett, frissített Fantasy AGE alapkönyv, ahol már a város lesz a minta setting.
Másik roppant fontos és híres játékuk, a Mutants & Masterminds, ami az egyik legismertebb szuperhős szerepjáték, valamint a DC Adventures alapja is.

green_ronin_logo_color
Torta!

 


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s