Fáziskésés: Amerikai Istenek sorozat

Nincsen Facebookom. Ez egy olyan indok, ami mögé elég könnyen el tudok bújni, most is ez történt. Nem sokkal a sorozat indulása előtt olvastam el a (innen-onnan olvasott reakciók alapján) sokakat megosztó Neil Gaiman regényt. Nekem tetszett, szerettem, így vártam a belőle készült sorozatot is. Március végén érkezett a harmadik évad utolsó része, jó sorozathoz méltóan egy gigantikus cliffhangerrel, aztán egy hét múlva bejelentették, hogy nem lesz folytatás. Ez utóbbi ténnyel én csak tegnap szembesültem (köszönöm Wiki), ki is szaladt egy-két a-kutyafáját meg a-kukac-csípje-meg.

Furcsa kettősség jellemezte nálam a három évadot. Számos dolog hangulatosan köszönt vissza a könyvből, de számtalan dolognak semmi köze nem volt Neil Gaiman írásához. Olyan szinten voltak elrugaszkodva a sztoritól, annyira megváltoztak karakterek és események, hogy jóformán a címén és a felbukkanó neveken kívül alig hasonlított az eredetire. Ennek ellenére én szerettem. Változásuk ellenére kedveltem a karaktereket, tudtam őket hova kötni, még ha ki is csavarták őket egy kicsit.

Az Amerikai Istenek egy újabb intő jel volt, hogy a sorozat nem az én műfajom. Várni egy évet, hogy x epizód után drukkoljak, hogy lesz-e alkalmuk a készítőknek tovább szőni a sorozat sztoriját egy újabb év múlva, x epizóddal, ami után jobb esetben folytatódik ez az ördögi kör. Vagy nem.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s