Warhammer Fantasy Roleplay 3E?

Júniusban röppent fel a hír, hogy a Fantasy Flight Games immáron az új, 3. kiadású Warhammer Fantasy Roleplay-t készíti/teszteli. A kiadó honlapján és sok Warhammeres oldalon furcsán tekintenek a pletykákra a játék kedvelői.

Egyesek szerint, a sok régi könyv pdf-ben való megjelentetése, valamint  a roppant csekély számú  kiadvány (konkrétan kettő darab teljesen új könyv jelent meg az FFG gondozásában), egyfajta jelzésként szolgált, hogy a kiadó nem kívánja tovább folytatni az alig másfél éve megszerzett játékot a  jelenlegi formájában.

Nemrég felkerült az FFG oldalára egy több részes novella első darabja is, “Egy patkányfogó története” (A Ratcatcher’s Tale) címen, ami annak a Graham McNeillnek a tollából származik, aki egy, a blogján megjelent postban arról beszél, hogy WHFRP3 próbajátékon volt. Az eddigi rendszer fényében, az  általa említett “Akció- és Képesség kártyák”, “Kocka készlet”, “Játékosok könyve”  és a “furcsa keveredése a táblás és asztali szerepjátéknak” kifejezések nem tűnnek túl bíztatónak – vagy hatalmas átverésről lenne szó és az úriember D&D4 játékon volt?

Természetesen, a novellához érkezett kommentek nagyrészt a Warhammer új kiadásának pletykáiról  szólnak, aminek ellentmond az a tény, hogy a “Ratcatcher’s Tale” saját szekcióval rendelkezik az rpg(!) kategóriában. Jelenleg egyetlen kiadvány szerepel a mini site-on: “Duregan csatorna kalauza“, ami a Birodalom fővárosának, Altdorfnak a föld alatti életét mutatja majd be pletykák és egyéb “megbízható” forrásokból származó információk alapján, mindössze 3 dolláros áron.

Akad olyan, aki szerint a Warhammer Fantasy Roleplay átveszi a Warhammer 40.000 rpg azon vonását, hogy több témában jelennek meg egymástól különálló könyvek, ahogy ez megvalósulni látszik a 40k esetében: Dark Heresy, Rogue Trader, Deathwatch. Megeshet, hogy a most megszellőztetett “patkányfogós” dolog valójában a WHFRP új sorozatának  első témája?

Természetesen az FFG még semmiféle konkrét dolgot nem közölt, sem az esetleges Warhammer Fantasy Roleplay 3. kiadásáról, sem a Ratcatcher’s Tale pontos mibenlétéről. Talán a hamarosan megrendezésre kerülő GenConon lerántják a leplet pár dologról.


Egy gondolat “Warhammer Fantasy Roleplay 3E?” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s