Lost in Manhattan II.

Mordo azonnal a dolgok közepébe csöppent, amikor Newt munkát szerzett neki egy changelingek által működtetett taxitársaságnál. Bár vezetni még nem tudott…

Vannak azok a napok, amikor úgy érzed, hogy a fénymásolónak vagy az autódnak is lelke van. Megmakacsolja magát és minden létező módon megpróbál akadályozni. Daisy is egy ilyen autó. De ha jól bánsz vele, meghálálja.

Egy Newt számára félelmetes vezetési gyorstalpaló után másnap már munkára jelentkezett Mordo. Bob, a társaság adminisztrátora egy különleges autót, Daisy-t bízta Mordo-ra… pontosabban fordítva. Ahogy Bob fogalmazott, “Daisy nem minden alkatrésze készült az Egyesült Államokban…”
Az első éjszakák teljesen meglepő módon, nyugalomban és gondok nélkül teltek el, aztán persze beütött minden taxis rémálma: egy utas ugrott be az autóba és riadtan próbálta próbálta Mordo tudtára hozni, hogy üldözik. A fiatal changeling lányt (aki leginkább egy manga lapjairól leugott iskolásnak tűnt) tényleg üldözték, így Mordo beletaposott a gázba.
A lány (Thallia) háláját fejezte ki, hogy nem hagyta őt cserben. Mordo letette egy klub előtt, a lány pedig sokat sejtetően közölte vele, hogy még egészen biztosan találkozni fognak.
Később Newt mesélt neki a Thalliaról, aki az Ősz Udvar tagja és afféle orákulumként működik, a külseje pedig semmiképpen se tévessze meg, “A kislányos külső mögött sokat látott elme rejtőzik”. Megtudta azt is, hogy a Nyár Udvar egyik-másik türelmetlenebb tagja gyakran így fejezi ki nemtetszését az Ősz Udvar néhány agyalágyult túl bátor tagjával szemben, akik rendszeresen a Sövényt járják.

Másnap újabb érdekes utassal gazdagodott a listája: egy gyönyörű, kecses nő ült be a hátsó ülésre és Pandora néven, Thallia barátjaként mutatkozott be. Szerette volna háláját kifejezni Mordo felé, hogy előző nap segített neki meglógni a Nyáriak elöl. Rövid győzködés után végül ugyanabban a csendes, nyugis klubban kötöttek ki, ahova Mordo Thalliát vitte.
Itt egy rövid és elég csendes beszélgetés zajlott le kettejük között – Mordo nem kifejezetten szószátyár alkat-, valamint találkoztak egy pár fős, jókedvű csapattal. A Tavasz Udvar pár tagja tartott a helyen egy apró bulit. Hozzájuk csatlakozott egy Airtouched (megj.: itt a “hallgatózó” játékos szinte felkiáltott örömében, de erről majd később), majd nem sokkal később Mordo elbúcsúzott a még mindig nagyon hálás Pandoratól és visszatért a munkájához.

Az imént említett Airtouched nem volt más, mint az a changeling, aki az első játék során fontos szerepet játszott: ő volt Matt és Jamie közös barátja még az iskolai évekből, ő mentette meg Jamie-t a visszatért Matt karmaiból, hogy a játék vége felé közeledve egy halálos(?) lőtt sebbel távozzon a történetből.
A felbukkanása okozta öröm így teljesen érthető volt a játékos részéről… további két percig.

Mordo autójába egy jókedvű és kissé magába feledkezett szerelmespár ült be. Mielőtt még a taxi hátsó ülésén elfajulhattak volna a dolgok, a nő leállította a Matt nevű férfit, aki kissé elégedetlenül, de engedett Jamie kérésének.
(Ennél a pontnál, ha nem Viberen keresztül játszunk, valószínűleg veszélybe került volna az életem…)
Az autóba beült Matt, valójában a fetch, Jamie pedig még Jamie, hiszen majd’ fél évvel vagyunk még az eredeti játék előtt. Így az a bizonyos, Jamie arcába vért spriccelő lövés még nem dördült el.

***

A napok és éjszakák egyre forróbbak lesznek, a Nyár Udvar türelmetlenül várja a koronát és a Mordo autójába beült pár élete alig pár hónap múlva gyökeresen és véglegesen meg fog változni.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s