Earthdawn Classic

Az Earthdawn mindig is fontos helyet foglalt el a szívemben: ez volt életem első angol nyelvű szerepjátéka. A Holdtölte 30. számának utolsó oldalán találkoztam vele először, ahol a játékhoz megjelent kiegészítőkről volt egy kép, köztük a Mists of Betrayal (Luis Royo) borítójával, ami azóta is etalonnak számít nálam.

Később a Rúnás ismertető erősítette meg az érzést bennem, hogy be kell szereznem. Pár év múlva a polcomra került az első kiadású alapkönyv és szerencsére ki is tudtuk próbálni, de végül utolért minket a “vége a középiskolai éveknek” című esemény, amit manapság csak “életnek” rövidítenek és ezer felé spriccelt a csapat.
A gyűjtői szenvedély viszont nem lankadt azóta sem, így az első adandó alkalommal lecsaptam a lehetőségre, amikor szembejött velem az Earthdawn Classic (sokak szerint a játék legjobb kiadása) két gigászi kötete. A két 520 oldalas könyv (az első kiadás jó pár könyve egybegyúrva) a játékon kívül tökéletesen alkalmas önvédelemre vagy Rémek elleni küzdelemre.

Játékra elég csekély esélyt látok, de a játékot nagyon szeretőként ettől függetlenük nagyon boldog vagyok, hogy sikerült őket megvennem 🙂 .


Hozzászólás