RotW – Episode IV.

Márciustól szeptemberig ezerrel folytak a kalandok Középföldén. Volt olyan hét is, amikor sikerült emlékeim szerint két játékot is összehozni a csapattal, ami még most is nagy mutatványnak számít nálunk. A kis csapat rendíthetetlenül lőtte és kaszabolta az orkokat (bár be kell, hogy valljam, a komolytalanság itt-ott felütötte a fejét, de nem ment az érdemi játék rovására), én pedig megvásároltam minden itthon megjelent kiegészítő könyvet a játékhoz, valamint nagyjából erre a tájékra datálható életem talán legfontosabb ismerkedése is.

Azt hiszem érdemtelenül rövidre lett fogva a Gyűrűk Urás “éra”, de az utána következő dolgok nagyon erősen meghatározták a szerepjátékos dolgaim menetét. Anno az egyik Rúna magazinban találkoztam a Legend of the Five Rings első kiadásának ismertetőjével. Elolvastam és őrülten tetszett, hiszen mindig is vonzott a kelet és persze a szamurájok. Az rpg.hu fórumain megismerkedtem egy pesti lánnyal (öreg motorosok talán ismerhetik is, fenyev néven írogatott), aki úgyszint rajongott a játékért, de velem ellentétben, ő csapatban már játszotta is, valamint a polcán ott pihentek a klánregények és két alapkönyv is.

Elolvastam a regényeket és az rpg.hu apróhirdetésének hála, egy 3. kiadású alapkönyv boldog tulajdonosa is lettem elég hamar – valamint világossá vált számomra, hogy a Rúnában szereplő cikk borzalmas.
Innentől pedig nem volt megállás. A L5R mindent letarolt és elmosott, amire eddig azt mondtam, hogy a kedvenc szerepjátékom. Szeretem a hangulatát, szeretem Rokugant és szeretem a karaktereket, amiket ugyan nagyon-nagyon lassan építek fel, de aztán hihetetlen módon hozzám is nőnek. Sajnos játszani eddig nagyon kevés lehetőségem volt, holott papíron számos karakterem született. Szerencsére a két legkedvesebbel (Doji Furai és Usagi Saburo) már volt alkalmam szerepelni.

***

Az utolsó előtti(?) RotW kapcsán meg kell említenem a 2007. év emlékezetes novemberét, amikor is sikerült eljutnom (és nagyon szép emlékekkel gazdagodnom) a  3. Rpg.hu Találkozóra, ahol fenyev bíztatására megvettem azt a szerepjátékot, ami esélyesként szorongathatta volna/szorongathatná meg a Legend of the Five Rings-et….

folyt. köv.


Egy gondolat “RotW – Episode IV.” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s