Lost in Manhattan I.

Mordo mindent elveszített, amit az egyszerű emberek múltnak hívnak. Homályosnak is alig mondható emlékekkel bukkant fel egy hideg folyó közepén, az otthonától több ezer kilométerre.

Más changeling szívét valószínűleg az öröm és a döbbenet egyvelege öntötte volna el a Brooklyn híd és a One World Trace Center látványától, neki maradt a döbbenet és értetlenkedés.

Így indult, pontosabban folytatódott a nyáron megkezdett (bár akkor egylövetűnek szánt) játékunk, ahol az egyik karakter ebben a történetben ismét fel fog bukkanni, mint játékos karakter. A játék helyszíne továbbra is Manhattan, ami New York többi városrészéhez hasonlóan külön freeholdként működik a városon belül.

Mordo, miután az East Riverből kiúszva az éjszakai Manhattan aszfaltjára lépett, azonnal autóbaleset áldozata is lett. Az eszméletét vesztett changeling egy apró szobában, egy Newt nevű Wizened társaságában tért magához, aki (miután ellátta a Darkling sérüléseit) megpróbált pár dolgot Mordo fejében a helyére rakni: New York, Manhattan, 2017.

A következő pár napban Newt és egy furcsa, nyúlánk úriember, Bond segítségével (mindketten a Tél Udvar tagjai) lakást és munkát kapott a varázslatos Manhattanben és vázlatosan megismerte, hogy kiféle-miféle changelingek laknak itt.

***

Mordo (Darkling, Gravewight)
Homályos emlékei szerint az 50-es évek elején születhetett az aprócska japán faluban, Narusawában, nem messze a híres-hírhedt Aokigahara erdőtől.
Végül 10 éves korában az erdő lett a veszte is, amikor egy fae magával ragadta. Hogy mi történt vele a rettenetesen hosszú, Arcadiaban töltött idő alatt, arra ő maga sem emlékszik… még.
Annyival van tisztában, hogy eltelt közel 60 év, és hihetetlen messzire került az otthonától.

 


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s