Csodaország határán (Changeling The Lost)

Majdnem tíz évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy ki tudjam próbálni a sokszor a kedvencemnek titulált szerepjátékot. Rossz kifejezés lenne, hogy megérte rá várni, hiszen ezek után sokkal inkább tűnik elvesztegetettnek az elmúlt tíz év.

Ahhoz képest, hogy csupán egylövetű játékról volt szó, elég sokat készültem rá, a sztori számtalan alkalommal változott, formálódott amíg végül elnyerte azt a formáját, amit a két játékosra zúdítottam, akik mit sem sejtve érkeztek a játékra. Ők úgy tudták, egyszerű World of Darkness játékban fognak részt venni, de aztán gyorsan a színfalak mögött találták magukat.

A történet főszereplője egy Manhattanben élő fiatal házaspár volt (Jamie és Matt), ahol a férj (a játékos tudtán kívül) csupán egy fetch volt a játék egy bizonyos pontjától, a feleségre pedig az “igazi” vadászott, hogy így tegye magát és az Arcadia-ban ragadt changeling szerelmét szabaddá a fogvatartójával kötött egyezség után.

A játék kapott egy jó terjedelmes bevezetőt, ahol a két karakter (akkor még mindketten halandók) meg tudta ismerni egymást és a játék egyik fontos NPC-jét – egy halandót, később ő is changeling. Pici ugrás után a jelenbe váltott át a történet, ahol a férj már csupán a fetch – természetesen a játékosok ekkor még semmit sem sejtettek.

Pár nap “terelés” következett mindkettejük munkahelyével (Jamie sürgősségi orvos, Matt tűzoltó), napi dolgokkal, házassági évfordulóra készüléssel és a régen elveszett NPC felbukkanásával, aki furcsa viselkedésével azonnal gyanakvás célpontjává vált. Az igazán izgalmas történet akkor kezdődött, amikor a “fetch Matt” meghalt a visszatért “changeling Matt” keze által (játékosok arcán maximális döbbenet), Jamie-t pedig az eddig baltás gyilkosnak képzelt NPC mentette meg úgy, hogy a fürdőszoba ajtaján kereszül egy nyomasztó és sötét bozótosba rángatta…

Az előbb említett NPC volt a kapocs és egyfajta narrátor a Mesélő és a játékosok között a világ dolgait illetően. Ő mesélt el dolgokat Jamie-nek (és Matt játékosának) a tündérekről, changelingekről, a Sövényről, a Káprázatról, a Maszkról, Goblin Vásárokról és, hogy Matt miért akarja ők annyira.

Így került a tempós játékba egy Goblin Vásár, Káprázat gyűjtése és rövid interakció más changelingekkel. Az NPC-t itt már ki kellett vonnom a játékból, így csúnyán távozott egy halálos(?) lőtt sebbel a tarsolyában.

A történet végül a Central Parkban, az Alíz csodaországban szobornál csúcsosodott ki, ahol Matt egy rövid, de meglehetősen véres harc után (mások is Jamie nyomában voltak, hogy megfúrják a tündérrel kötött egyezséget), pillanatnyi megingás nélkül adta át volt szerelmét a megjelenő tündérnek, aki cserébe szabadon engedte a másik changelinget.

Mivel a happy end nem nagyon illett volna bele (szvsz) a történetbe egyik fél részéről sem, valamint nagyon menő dolog a stáblista közbeni/utáni jelenet, így a “vége” szócska előtt, az események után pár hónappal Jamie megjelent egy sötét éjszaka a boldog pár hálószobájában…

Maximális köszönet és főhajtás a két játékosnak (Judit és Robi) , mert teljes beleéléssel tudták adni a döbbent, hitetlenkedő, szörnyűlködő (Jamie) és a végtelenségig elvakult és célirányos (Matt) karaktereket.

cetlikCetlik a paravánra a játékosoknak


2 gondolat “Csodaország határán (Changeling The Lost)” bejegyzéshez

  1. Visszajelzés: 2017. | dexrpg

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s